..::Pengikut Setia::..

Thursday, March 31, 2011

Ketagih balik....susah la kalau macam ni.....

6 dah "bash" Myra
assalamualiakum....
baru sehari tak masuk ofis...
hari nie dah terasa malas yang amat....
sehari cuti dok kat umah ingatkan boleh la wat thesis....
tp haremm.....
menda laen plak yang dibuatnya....

sehari aku dok ngadap lappy....
benda nie yang aku dok wat....

sources : GOOGLE 

maen sims 3....
dah berbulan aku tak maen menda alah nie...
bila bukak balik....
maik aih.....
addicted plak.....
tolong la.....
sampai skang nie kat ofis pun tersa gian nak bukak menda alah nie....

hahaha..
sape yang tak pernah men benda alah nie mesti cakap menda nie buang masa jer...
tapi once dah maen confirm melekat...
depends pada setetengah orang....

5 sebab kenapa aku suka the sims nie...
1. sebab aku boleh create sims yg cantik-cantik, hansem-hansem gitu....
2. aku boleh bina rumah idaman aku....
      walaupun hakikatnya aku tak boleh duduk 
3. aku boleh dapat baby walaupun aku tak kawen lg...
     tapi sims aku dah kawen ok....
4. yeah....aku boleh menjadi ape saja yang aku suka...ghostbuster ke....surgeon ke....even rockstar pun 
    boleh...
5. ohohohoh...semestinya sebab the sims nie best....
    tak tau la bagi orang laen kan....


p/s : the sims nie sangat melalaikan.....trust me....BETULLL....


Thursday, March 24, 2011

Jangan Malu untuk Mengaku SINGLE..

7 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
agak lama gak aku tak mengupdate blog aku nie...
actually takde idea ape yg nk diupdatekan...
pastu ditambah plak ke'busy'an yang melampau disebabkan oleh keje-keje kat ofis dan thesis yg blom lg siap..
skang nie aku nak lupakan sal thesis ngan keje-keje aku...
so, back to tajuk asal...

semalam tengah dok borak-borak ngan membe baik aku nie..
tiba-tiba......

SIPOLAN : weh myra....wanna know sumthing??

MYRA : wat3??
              (bertanya ngah penuh semangat)

SIPOLAN : huaa...aku dah clash....

MYRA : eh ok la tue...lagipun boyfie ko tue...eh silap ex-boyfie ko 2 bukan baek sangat pun...

SIPOLAN : malu la weh....ye la...member yang lain sume dah ada boyfie...siap nak tunang bagai...

MYRA : ngok ngek...sengal menda nie pon ko nak malu kew???

SIPOLAN : yer arr...sebelum nie ada budak kene bahan sebab dia single....

MYRA : @#$*&
               (terdiam jap)

ayarkkk....
macam nie punya orang pun ada ke??
boleh plak nak bahan orang sebab dia single...
ayooo...
tak perlu la...
kalo  single pun korang tetap orang jugak..
bukan kata kalo korang single korang berubah jadi beruang ke ikan kaloi ke...
dorang yang dh ada couple or pasangan tu pun tetap sama cam orang yg single...
takde beza pape pun...
cuma dorang nie dapat kasih sayang dr pakwe/makwe dorang..
tp yang single pun still dapat kasih sayang gak...
kasih sayang mak, ayah and adik beradik dorang...

so, aku rasa tak perlu la kita nak rasa malu kalo kita nie still single...
still single bukan sebab takde orang yang nak kat kita...
tapi salah satu sebab kenapa orang tue still single mungkin dia mencari yang sesuai ngan dia...
so after this kalo ada orang yang cuba bahan korang sebab korang single...
cakap kat dia...
SO WHAT IF I'M SINGLE??
ada aku kacau hidup korang???

p/s: aku dengan bangganya mengaku aku masih single dan tak desperate....
sapa still single angkat tangan....


Monday, March 21, 2011

Review novel...

6 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
tadi masa set-up booth kat tesco sempat la terjah ke kedai wajib masuk kalau g supermarket...
kedai wajib terjah tue semestinya kedai buku...
tak kesah la mph ke popular...
ape saje la...
asalkan ada jual buku and novel...

tengah-tengah dok mencari buku yang menarik untuk diangkut pulang...
tiba-tiba ternampak novel nie....
waaa....
cover dia sangat comel....
nie nak kena beli and baca nie....

comel kan??

Sinopsis
YANG mana satu ni? Ah, sukarnya hendak membuat pilihan. Seronok kalau dapat tahu siapa jodoh hidupnya. Indah masih ingat kata-kata Halid, namun... seriuskah Halid?

“Abang memang ada pasang angan-angan nak masukkan hidup Indah dalam hidup abang. Satukan jiwa Indah dalam jiwa abang.”
Ryian pula sering hadir ketika Indah dalam kegelapan. Taburan budi Ryian menyemarakkan perasaan cintanya. Janji lelaki itu sentiasa mekar membelai jiwanya.

“Abang nak jadi lelaki paling penting dalam hidup Indah. Abang nak jadi payung yang melindungi Indah daripada panas dan hujan.”

Ada apa dengan cinta jika antara dia dan Ryian adalah hubungan terlarang? Indah kecewa dan terluka. Dalam mencari cinta, Zarith pula datang membawa badai asmara yang menyakitkan jiwa. Indah benci dengan sikap Zarith yang mempersendakan maruah dirinya. Semakin dibenci lelaki itu, semakin dekat pula dengan dirinya. Panahan cinta yang mana akan melekat tepat di hati Indah? Cinta Halid, rindu Ryian atau benci Zarith yang menjadi pilihan? Yang pasti, hanya ada satu cinta!






Thursday, March 17, 2011

Jujur Ke Hipokrit??Mana Satu Korang Pilih???

2 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
seperti biasa, bila malam menjelma kt rumah usang nie la aku selalu lepak..
tengah-tengah sedap dok melepak..
tiba-tiba aku terpikirkan sesuatu...
antara berlaku jujur atau jadi hipokrit..

salah ke kalau kita tak bercakap dengan orang yang kita x suka???
i mean bukan tak cakap langsung...
cakap hanya bila ada benda penting yang perlu dicakapkan je..
kadang-kadang ada jugak rasa kesian sebab bila dia bercakap dengan kita, kita boleh buat muka selamba jer...
tapi bila pikir-pikir balik perlu ke kita jadi hipokrit???
depan dia baik...
tapi dalam hati and belakang dia kita menyumpah....

so korang rasa mana yang lagi baik??
JUJUR atau HIPOKRIT???

air terjun tertinggi...

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum....
tegah-tegah berjalan-jalan kat google...
terjumpa satu tempat yang teramat lah gayat...

Angels Falls yang terletak di Boliva State, Venezuela merupakan air terjun tertinggi di dunia...
dengan ketinggian 3212 kaki....
mak aihhh...tinggi tue...
agak-agak korang berani nak wat bungee jump kt sini???
more info at Angels Falls
credit to Wikipedia and Google...


Angels Falls

Angels Falls ketika musim kemarau..


mana nak cari 100 respondent nie??

1 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
bila semakin dekat nak habes training,
semakin serabut and semakin tension aku..
mana tak nya..
kalo nak abes training maknanya tarikh nak hantar final draft and viva dah dekat...
questionnaire dh settle...
cuma x distribute jer lg...
macam mana nak dapat 100 respondent nie???
pening weh...pening.....
tolong....
serabut kepala otak memikirkan cam ne nak dapatkan 100 respondent nie..
ada nak tolong tak???

Tuesday, March 15, 2011

jelajah abpbh 2010...

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
gambar yang sempat aku snap sepanjang jelajah abpbh 2010 kt village mall...
antara artis yg hadir hari 2....
malas la nak cite panjang2...
korang take a look la yer...

black
black nie gila2 gak orgnya....
naek stage nyanyi lagu shahir....
tapi intro je la...
sebab lepas tu along and kieran halau dia turun stage...
sejurus lepas tu lagu sofea jane berkumandang...
tapi yang kuarnya shahir....
maen2 betul diorang nie...

shahir

waaa....
kiut mamat nie...
setelah jmp secara dekat dia memang kiut...

didie alias n kenchana dewi

klo 2 org artis nie naek stage...
memang bergegar la stage tu jawabnya...
havoc habes...


aizat
ramai yang menantikan kemunculan aizat nie...
keluar je si aizat sume bersorak...
memang sah dia nie ramai peminat...

elfira loy, shahanaz n fizz fairuz
dorang nie pun best gak...
kelakar tak ingat...


mirwana
hehehe...
i like that guy with long hair in brown jacket...

alyah
cun la minah nie...
jelez tau...
nak kulit cam dia gak....

along raja lawak
yang nie dh konpem2 asyik wat lawak je..
kalo tak takde la masuk raja lawak kan...

jangan ditanya mana gamba faizal tahir....
benci gue....


Monday, March 14, 2011

bila hajat dihati tak kesampaian...

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
kalo tengok baru-baru nie aku memang teramat excited....
tp malangnya bila sampai hari kejadian sumenya hancur musnah...
ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari...
sadisss wehh...
impian yang aku nk jmp ngan idol ak hancur berderai...
hua3...
kalo aku tau yang aku tak sempat nak jumpa BOSS kesayangan aku tu, memang aku tak pergi jejak kaki kt village mall 2...
sedih, hampah, bengang sume ada weh...

yang paling tak boleh tahan lepas je aku kuar dr village mall..
inchek BOSS naek pentas...
FRUST gilerr...
huaa...
kuar dr  village mall terpampang kereta BOSS yang memang sudah aku kenali tue...
tak dapat tangkap gambar ngan BOSS...
dapat tangkap gambar and tengok ngan kepala sendiri kereta BOSS tu pun jadi la...

maafla...no plat kne tutup...kalau korang peminat FAIZAL TAHIR for sure korang tau..
gambar dr belakang...

taraaaa...gambar dari depan...

hehehe...ada lagi gambar yg sempat aku amek...
tp nk uploada yg dua nie pn dh berjam lamanya ak kne tggu....
dapat jumpa yang nie pun jadi laa...
tak pe..
lepas nie setiap misi memburu incik BOSS takkan tergangu lagi...
CONFIRM....

p/s : alamak...lupa nak set date and time kt camera....


bila myra curi tulang di office..

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum....
seperti biasa setiap malam myra akan habiskan masa depan lappy tersayang nie...
sama ada mengupdate blog ataupun blogwalking..
disebabkan ari nie teramat la penat...
myra amek keputusan nk update blog je..
xlarat dh nk berjalan2...
tp klo rajin jap lagi nak juga bertandang ke rumah blogger lain...

tengah2 dok kemas2 folder dalam lappy nie terjumpa plak ngan gambar yang tak brapa nak lama nie..
sume gambar nie myra amek masa exhibition company...
orang lain sibuk wat sales myra sibuk dok snap gambar...

exhibition kat tudm...promosi khas utk tentera sahaja..

exhibition kt tudm nie berjalan selama seminggu...
berapa banyak case yang berjaya di closekan x sure plak...
sepanjang myra join exhibition company...
yang nie yang paling lama...
dari pukul 9 pagi sampai pukul 11 malam..
teramat lah penat...
myra join exhibition tue untuk sehari je...
sebab ada 2 exhibition yg bertindih....

exhibition waktu open day kat uitm penang....
yang nie exhibition dekat uitm penang...
berlangsung selama 2 hari...
and kedua-dua hari myra pergi...
memang seronok dok kat uitm penang nie..
sampaikan myra rsa cam nk smbung blaja lagi...
ramai sangat student dia..

korang mesti tertanya-tanya kenapa company pilih uitm kn...
 taget market company untuk lecturer sebenarnya...
memang hari tue ada open day..
tapi majority yang join adalah company yang jual product yang suitable untuk student...
tp camne pun still ada registration and ada lecturer yang interested...


uitm dihatiku...
2 hari kt uitm....
myra still tak dapat nk close case myra..
case ape??
korang pikir la sendiri...
hehehehe..






Saturday, March 12, 2011

Yeah....sgt bersemangat...

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum....
oyehhh...
semangat membara....kenapa???
1st myra nk g tgk wyg...
cite ape blom decide lg...
2nd nk jmp incik BOSS...
a.k.a FAIZAL TAHIR...

Thursday, March 10, 2011

bila cik myr excited terlebih...

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
nie lah gayanya klo dh cik myr excited terlebih....
thax to kak wan and sis ess
sbb membawa perkabaran gumbira ni....
akhirnya...
dpat jua ku ketemu icon rock ak...
bwahahaha...
help...help..help...
cannot stop smiling nie....
huahuahua....
excited...nk pingsan...
smart kn our BOSS...
p/s : i'll be there for u.....yeahhh....

Ntahh bila nak insaf....

3 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
sesungguhnya insaf la kamu wahai nur amyra...
sbb ape yg kamu buat x mendatangkan kebaikan pn....
credit to google...
uwaaa....
knp ak jd gini????
thesis nie byk lagi x siap...
tp xde lak ak nk caro....
hua3.....
pak cik mahMOOD....
sila la dtg dan berdamping dgn ku....

kpd FACEBOOK, TWITTER dan BLOG....
anda membuatkan sy lalai.....
jadi, tolong pergi jauh dr sy...
cess....nie slh sndri sbb x bley control nafsu online...


xmo jd budak nakal lg dh...
nk g bertapa atas katil jap....
nk seru pak cik mahMOOD...
spy berdamping ngan ak utk wat thesis nie...
doakan myra spy paki cik mahMOOD smpai...

Wednesday, March 9, 2011

Semakin hari semakin membara....

2 dah "bash" Myra
assalamualaikum...
lg entry mengisahkan tmpt praktikal ak...
setelah sekian lama bersabar...
akhirnya hari nie ak wat muka panjang smpai ke lantai kt ofis...
kenapa???
sikap ke"TIDAK ADIL"an semakin berleluasa...
spe x panas ati klo kita asyk di"ANAK TIRI"kan...
ok fine klo korg pkir korg majority kt stu...
but please mind others feelings...
n also do respect them...

nak dijadikan cite hari nie CEO n HOD nk meeting ngan all trainee...
except for site trainee...
its ok for me to hve all discussion and presentation stuff...
but when it comes to a group presentation...
it makes me think twice....
bkn x suke group presentation..
but it is not easy for u to cooperate with people who dont respect you...
trust me....
this is true...

after hve a simple discussion with our supervisor, 
they want me to conclude for the site inspection...
ok..it wouldn't be a problem for me....
but what make me feel so angry bla ak tny point dorg x nk bg plak....
adoii ape ke sengal la korg nie...
ak bkn nk curik point korg..
dh suruh ak conclude...
kang ak wat conclusion sndri terpinga-pinga lak boss kt dpn 2...
at last ak wat conclusion snndri yg ntah pape...
luckily menda yg ak conclude hampir sama dgn dorg present....
2 last minit pny conclusion...

during the presentation...
everything ok...
still can control and handle the situation...
but then still not satisfied with some people who try to look me as a "cikai" person...
come on la...
compare to u olls pny trainee kesygn....
he not contribute anything for u...
he only pndai kipas u olls je...
he come to ofis...
sit there at trainee table and then facebook...
when come to report writing...
he'll keep asking me wut do we do for this whole week...
nothing kan???
hadoiii...klo ko mmg la nothing....
tp klo ak teramat la bz...
ada je kje ak nk kne wat...

dh la mls nk membebel pjg2...
korg tggu la entry ak blk kelantan bertemu semula dgn kawan2 kesygan ak...
bye...

p/s : nak smbung wat thesis yg menyerabutkan kepala otak nie...

Tuesday, March 1, 2011

misi pencarian bermula....

0 dah "bash" Myra
assalamualaikum....
skg nie myra tgh memburu 1 lg expansion pack the sims 3...
selepas ambition, world adventures..
tadaaa....
the sims 3 LATE NIGHT....
mende nie dh lama launch...
tp kt msia still baru la...
kt tmpat myra dh ada ...
tp mahal....
nk kne g cari kedai yg jual dgn harga murah...

credit to google image


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...