..::Pengikut Setia::..

Monday, March 21, 2011

Review novel...

assalamualaikum...
tadi masa set-up booth kat tesco sempat la terjah ke kedai wajib masuk kalau g supermarket...
kedai wajib terjah tue semestinya kedai buku...
tak kesah la mph ke popular...
ape saje la...
asalkan ada jual buku and novel...

tengah-tengah dok mencari buku yang menarik untuk diangkut pulang...
tiba-tiba ternampak novel nie....
waaa....
cover dia sangat comel....
nie nak kena beli and baca nie....

comel kan??

Sinopsis
YANG mana satu ni? Ah, sukarnya hendak membuat pilihan. Seronok kalau dapat tahu siapa jodoh hidupnya. Indah masih ingat kata-kata Halid, namun... seriuskah Halid?

“Abang memang ada pasang angan-angan nak masukkan hidup Indah dalam hidup abang. Satukan jiwa Indah dalam jiwa abang.”
Ryian pula sering hadir ketika Indah dalam kegelapan. Taburan budi Ryian menyemarakkan perasaan cintanya. Janji lelaki itu sentiasa mekar membelai jiwanya.

“Abang nak jadi lelaki paling penting dalam hidup Indah. Abang nak jadi payung yang melindungi Indah daripada panas dan hujan.”

Ada apa dengan cinta jika antara dia dan Ryian adalah hubungan terlarang? Indah kecewa dan terluka. Dalam mencari cinta, Zarith pula datang membawa badai asmara yang menyakitkan jiwa. Indah benci dengan sikap Zarith yang mempersendakan maruah dirinya. Semakin dibenci lelaki itu, semakin dekat pula dengan dirinya. Panahan cinta yang mana akan melekat tepat di hati Indah? Cinta Halid, rindu Ryian atau benci Zarith yang menjadi pilihan? Yang pasti, hanya ada satu cinta!






6 comments:

  1. @dayahnisme- xperlu....ak pny blog simple jer....

    ReplyDelete
  2. beb.. ak terletak 2 link kat ats blog ko. g delete salah 1. or ko nk biarkn je?

    ReplyDelete
  3. nope...ada 1 je...its ok la dear...

    ReplyDelete
  4. @juju-blom baca lg...still dok terperap dlm beg..xsmpt nk baca...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...