Follow Us @myr_amyra

Monday, May 30, 2011

Mood : Melting

5:39 PM 0 Comments
assalamualaikum....

huaaa.... sejak 2 3 menjak nie memang malas nak update blog... maybe sebab still dalam mood falling in love with this guy.....

Kim Hyung Joong (SS501)

Lee Min Ho
melting tengok 2 jejaka nie.... huaarrgghh... apsal korang nie handsome sangat ha??? anyway sekarang nie habes 1 rumah aku dok melayan Boys Over Flowers... sampaikan ayah aku yang tak pernah tengok cite korea pun layan... sape yang bertanggung-jawab atas fenomena nie??? tentulah aku... huehehehe.... :) aku yang dah berkali-kali tengok nie la nak kene explain kat dorang.... anyway aku enjoy doing that...

p/s: seronok tengok tv ngan family....



Wednesday, May 25, 2011

Lelaki Bahaya???

6:02 PM 2 Comments
assalamualaikum....

wah wah wah.... tajuk entry bukan main lagi ea... hahahaha... actually myra nak kongsi 6 "type lelaki bahaya"....  bagi myra lelaki macam nie bukan tak boleh didekati tapi korang paham-paham la.... 

1. Anak Mak
Memang semua orang sayang mak.... kan kan.... tapi nie tak bermakna mana saja dia nak pegi mesti dengan mak, semua benda kena libatkan mak... sampaikan nak pegi dating pun dengan mak jugak...


2. Pengawal
trust  me laki macam nie umpama mimpi buruk korang.. mana korang nak pegi, dengan siapa, semua korang kene report... nak pulak kalau kemana je korang pegi dia akan mengekori dari belakang... bunyi macam seronok sebab ada body guard.... tapi nanti lama-lama korang mesti fed-up...


3. Mata Keranjang
lelaki macam nie selalunya pandai buat awek rasa dorang la paling cantik.... ala.... mulut manis... selalunya golongan macam nie mampu main kayu 3 dengan awek lain... boleh dikategorikan sebagai playboy laaa...


4. Pisau Cukur
nak kenal laki macam nie sengang je.. tiap kali keluar makan or tengok wayang, korang la yang paling banyak keluar duit... standard la kalau gilir-gilir keluar modal waktu dating, tapi kalau dah tiap kali keluar korang yang kene keluar modal botak la jawabnya.... bila pikir-pikir balik orang macam nie boleh dipanggil kedekut jugak kan....

5. Mr.Perfect
lelaki yang terlalu "perfectionist" pun bahaya jugak.. sebabnya dia akan selalu pastikan benda di sekeliling dia perfect, termasuk la awek dia... apa yang ada kat korang dari hujung kepala sampai kaki semua dia akan nilai.. berat badan korang naik setengah kilo pun dia akan perasan...

6. Lelaki Ayu
kategori lelaki macam nie memamg senang nak dikenalpasti tengok dari cara dorang berpakaian... tak dinafikan kalau keluar shopping dengan dorang memang best... tapi kalau nak jadikan dorang sebagai peliindung korang, ermmmm....




KARMA

2:42 PM 0 Comments
assalamualaikum....

selamat petang semua... setelah seharian aku tak boleh nak sign in blog and setelah seharian jugak aku menyepi tanpa update blog and blogwalking.... now... i'm back.... (kekoyaan melanda) Serius aku cakap aku macam dah orang hilang arah semalam.... tak bley sign in blog bai.... mana boleh duduk diam.... nasib baik dah ok... kalau tak ok jugak menangis meraung la jawabnya....

sementara aku berpikir nak merapu apa untuk entry selepas nie, korang layan la dulu video clip terbaru FAIZAL TAHIR..... KARMA....


p/s: jom nyanyi sama-sama


Monday, May 23, 2011

awesome FT....

1:28 PM 2 Comments
assalamualaikum....

hello peeps.... wowww.. this is awesome kan.... rambut itu membuatkan aku melting.... damn hot la mamat nie.... luckily dia dah kawen.... :) so... kepada peminat-peminat FT... ape korang tunggu lagi... terjah ke bookstore berhampiran untuk grab 1... shahir, kaer pun ada gak dalam cosmopolitan men this edition...

gambar ihsan blog comopolitan malaysia...

p/s: melting dengan rambut dan mata itu.....


Sunday, May 22, 2011

robot googe translate yg terbaek.....

1:55 AM 4 Comments
assalamualaikum dan salam sejahtera....

huarggghhh..bosan-bosan... orang dah malam-malam buta cam dah tido.. siap dibuai mimpi indah and meleleh-leleh air liur basi... tapi aku... apakan daya pabila penyakit insomnia mula menular... macam nie la jadinya... nak tengok tb?? huisshhh... tak dak rancangan yang menarik.... nak layan ym chatroom?? kalao masuk tyme cam nie memang ramai pervert yang nak masuk line.... test market la katakan....( tak kuasa mak nak layan u olls) baik layan robot google translate.... dia bleh gak cakap.... hehehe..... mood: meroyan.....


p/s: seronok weh..... korang boleh cuba yer... try nama korang... tengok camne si robot nie nak pronounce....hahaha


Friday, May 20, 2011

Juz a simple entry....

5:08 PM 0 Comments
 assalamualaikum....

hai... hello... hola... hahaha...di petang jumaat yang bahagia nan indah nie... aku cuma nak coret satu entry yang simple jer.... entry tanda ingatan aku kat blog nie.... (kekoyaan melanda...) dah-dah aku tak mau merapu panjang-panjang sebab sekarang nie aku kena bersiap.... yehhuuuu... nak balik kampung.... (apa laa...dh jadi rutin mingguan pun nak excited lagi... udah-udah la cik myr ooiii) k guys.... see u tonite.... k larr... aku tinggalkan korang ngan lagu yang aku asyik ulang 2, 3 hari nie....


menusuk kalbu weehhh.... FT menyanyi ngan penuh feel... terasa sampai  tulang sum-sum...


Wednesday, May 18, 2011

Mana pi semua pengikut setia aku??

6:16 PM 2 Comments
assalamualaikum...

tengah syok-syok dok blogwalking ari nie tiba-tiba aku terperasan sumthing... mana pi habis semua followers blog2 yang dah aku follow and blogwalking tadi??? apa dah jadi?? ingatkan menda jadi kat mamat nie sorang jer.... rupa-rupanya followers blog aku pun hilang... 


tengok..... sepatutnya bawah mister linky's 2 ada la muka followers-followers aku yang comel-comel dan handsome... tapi nie... hitam dan berkilat..... :) [walaupun followers aku tak ramai and riban-riban macam blogger famos-amos, aku tetap sayang pengikut setia aku... bukan senang nak dapat followers ooii...]

p/s: harap-harap masalah nie tak berlarutan yer... 


Monday, May 16, 2011

I am what I am

9:58 PM 0 Comments
assalamualaikum...

sejak 2,3 menjak nie terasa lain plak bila tengok blog aku nie... tak tau pehal.... tapi kalau korang perasan blog aku nie memang macam keanak-anakkan.... penuh ngan katun-katun.... ada gak 2,3 orang member aku tegur blog aku nie cam blog budak-budak... tak mencerminkan blog orang yang dah melangkah ke alam dewasa langsung... betul ke???  (tolong jawab ngan jujur sebab setiap komen dari anda akan diambil kira) 

secara jujurnya, aku memang tengok cite katun.... feveret tue... everyday tengok katun... tak sah kalau tak tengok.... hehehehe... so, tak pelik rasanya kalau jiwa aku masih lagi muda macam kanak-kanak... walaupun jiwa muda tapi pemikiran dah matang macam orang dewasa.... (betul kew??)

anyway, this is me.. even though i'm 22 now.... but this is me....
disebalik rupa nie....

ada yang nie....
hehehehehe

p/s: walaupun macam budak-budak...hati baik...


Sunday, May 15, 2011

Movie Month...

6:07 PM 2 Comments
assalamualaikum....

yehuuu.... mayday... mayday.... amboi bukan main seronok lagi cik myr hari nie.... al-maklom la... tak keje... seronok la sebab boleh enjoy kan.... disini aku ingin umumkan bahawasanya bulan MAY 2011 adalah movie month aku... oyehhh...memang la aku nie suka tengok wayang tapi rasanya bulan MAY nie macam terlalu banyak movie yang aku nak tengok...

1st movie for this month,
yess..... yang nie dah tengok.... memang berbaloi-baloi bayar 10 hengget... terbaik wok....

next is.....
walaupun cite nie dah kuar about 3 days ago... aku still takde masa nak pi tengok.... actually bukan takde masa.... takdak orang nak teman sebenaqnya....  :(

19 may confirm serbu panggung walaupun duit takde... Capt Jack..... here i come.....

actually pada hari yang sama drama yang meletop-letop kt tv3 pada suatu ketika dulu di-movie-kan dan ditayangkan seluruh Malaysia.....

and last but not least....filem seram pertama KRU....

so...kalau dah 1 movie tiketnya 10 hengget....maknanya aku kena ada 50 hengget untuk tengok semua movie kat atas tadi.... tue kalau nak tengok movie jer.. tak kira nak makan lagi... bowling lagi... karaoke lagi... ha... mana nak cekau duit nie.... ko pikir la sendiri cik myra ooiii....

p/s: tak sabar nak bekerja... sebab bila dah keje..... aku ada duit.... hehehehehe


Wednesday, May 11, 2011

cerita pasal interveiw.....

4:51 PM 0 Comments
assalamualaikum....
semalam aku tak sempat nak update blog....
bz sangat...

actually semalam aku pegi 1 job interview....
alaa.... aku ada cite dalam entry nie.....
so dengan semangatnya aku besiap-sedia nak g interview tue...
keluar rumah bukan main awal lagi..
ye la takut sampai lambat..
dekat setengah jam cari kilang tue...
siap tanya orang lagi...
ada yang kata nie bukan kilang dik...
cuma rumah kedai jer....
bila tanya orang lain plak...
adik cuba cari kat kawasan kilang belakang ni...
last-last aku call orang yang call aku suh datang interview tue..
dia bagi direction pun aku boleh sesat lagi...



sesampainya aku kat kilang yang sepatutnya...
aku rasa macam nak patah balik...
tak sanggup nak masuk...
seram.....
tapi memikirkan experience interview and janji aku nak datang...
aku terpaksa masuk....

gambar dari google...
tapi nak bagitau kat korang kilang yang
aku g interview actually
recycle based factory.


jejak kaki kat dalam office tue jer...
dah macam-macam aku pikir...
1st sekali yang aku pikir....kalau korang tak nak amek aku kerja pun tak pe...
sebab sume pekerja dia bukan melayu....(Indian)
cuma ada sorang akak nie je melayu...
dia pun reti cakap tamil...
tak tau la ada melayu lain yang aku tak nampak...
setelah sejam aku tunggu akhirnya aku dipanggil masuk bilik bos....
aku yang sememangnya dah berniat nak wat cincai jer sebab tak nak job tue...

lama jugak aku borak ngan bos tue...
macam-macam soalan dia tanya aku....
soalan pertama dia....
do you understand and can speak english???
hehehe...macam kelakar pulak soalan nie...
dia ada jugak tanya kalo aku diterima bekerja apa yang aku boleh wat untuk company dia..
aku pun dengan panjang lebarnya bercerita kat dia pasal internet marketing la, website la, bla2....
ye la sebab company bos takde dalam search engine....

aku diterima bekerja...
tapi sebelum start working dia nak tgk proposal aku dulu...
proposal tentang menda-menda yang aku merapu tadi...
and mintak kat aku secepat mungkin....
hehehe...
aku dengan confident bagi alasan sy bz minggu nie...
ada certain interview nak kena attend...
so dia pun maybe paham kot..
dia cuma kata if anything you can give a call....

p/s: terasa macam sangat memilih kerja walaupun sekarang nie dah naik pangkat ke PENGANGGUR TERHORMAT dan TERHEBAT


Monday, May 9, 2011

184cm Guys.....

11:52 PM 0 Comments
assalamualaikum....
sejak 2 3 menjak nie aku macam obsess ngan lelaki yg tinggi 184cm...
adoiii....
kat malaysia ada tak guys yang tinggi dia 184cm??
kalau ada sila lapor diri di balai pengawal rumah pak cik roslan...
agagagagagaga....

HOT GUYS WITH 184cm....

LeeGyun Sun - coffee prince

Lee Dong Wook

Gong Yoo - coffee prince

Rain

THIS ONE NOT EXACTLY 184 BUT THEY STILL HOT....

Hwang Tae Kyung??
rendah sikit...

Lee Min Ho
ternyata lebih tinggi

amacam???
memang HOT kan.....

p/s: angan-angan mat jenin....


Interview, Temuduga???No Hal Laaaa....

6:47 PM 4 Comments
assalamualaikum...
tengahari tadi lebih kurang dalam pukul 1 lebih ada company call aku....
tujuannya dorang nak aku hadirkan diri 4 temuduga...
waaa...
seyes aku debar...
debaran tue macam orang nak akad nikah...
chopp..pernah ke aku rasa camne orang berdebar nak akad nikah nie???
hehehhe...auta je lebih...
tapi title entry tak boleh blah...
macam expert jer...

so esok adalah harinya....

time: 11.30 a.m
venue: Golden Seal Success Sdn. Bhd
position: marketing executive

sebelum interview tue of coz la kita akan cari sikit panduan for interview kan..
nak-nak plak orang cam aku yang tak pernah attend interview nie...
so bila dah wat research ada la idea what question will be going to ask by interviewer esok...
antaranya....

CONTOH SOALAN-SOALAN TEMUDUGA
  1. Apakah yang anda ingini 5 tahun daripada sekarang?
  2. Mengapakah anda memilih kerjaya yang sedang anda kejar sekarang?
  3. Cerita sedikit tentang diri anda.
  4. Apakah yang dapat memotivasikan anda?
  5. Apakah kelayakan yang anda miliki yang boleh menolong dalam kerjaya pilihan anda?
  6. Bagaimanakah anda menentukan/menilai kejayaan?
  7. Apakah sumbangan yang anda dapat berikan kepada pihak kami?
  8. Terangkan/huraikan perhubungan yang perlu terjalin antara penyelia dan orang-orang bawahannya.
  9. Apakah kelemahan-kelemahan anda?
  10. Adakah gred-gred yang anda capai semasa belajar menggambarkan kebolehan anda sebenar?
  11. Mengapakah patut kami memilih anda?
  12. Ceritakan satu pengalaman yang paling berguna kepada anda.
  13. Nyatakan 2 atau 3 perkara yang anda anggap penting dalam pekerjaan anda.
  14. Apakah matlamat dan tujuan jangka panjang dan jangka pendek anda? Bagaimana anda membuat persediaan untuk mencapainya?
  15. Yang mana lebih penting kepada anda : duit atau jenis pekerjaan.
  16. Apakah yang anda anggap sebagai kekuatan anda.
  17. Nyatakan 2 atau 3 pengalaman pencapaian yang telah memberikan anda kepuasan. Mengapa?
  18. Situasi bekerja yang bagaimanakah dapat memberikan keselesaan kepada anda?
  19. Bagaimanakah anda apabila bekerja dalam keadaan yang tertekan? (work under pressure)
  20. Apakah kesulitan yang pernah anda hadapi dan bagaimana anda dapat mengatasinya.
  21. Apakah yang anda telah pelajari daripada kesilapan-kesilapan pada masa-masa lalu?
  22. Apakah objektif kerjaya jangka panjang anda?
  23. Bagaimanakah anda merancang untuk mencapai matlamat kerjaya anda?
  24. Apakah kualiti yang perlu ada pada seseorang yang berjaya?
  25. Apakah subjek yang anda paling minat dan paling tidak minat sekali? Mengapa?
  26. Apakah perubahan-perubahan yang anda akan lakukan semasa berada di kolej atau universiti? Mengapa?
  27. Apakah yang anda telah pelajari daripada penyertaan anda dalam aktiviti kokurikulum?
  28. Adakah anda mempunyai keutamaan tempat/lokasi anda bekerja? Mengapa?
  29. Apakah ganjaran terpenting yang anda jangkakan dalam kerjaya anda?
  30. Bincangkan sedikit tentang isu semasa yang berkait dengan kerjaya pilihan anda.


so semua dah get ready...
cuma masalah terbesar aku tak dapat cari company background...
so what to do??
huaa....
tak pe...aku nak try gali dekat sesawang Google

p/s: doakan aku berjaya...