cerita pasal interveiw.....

4:51 PM

assalamualaikum....
semalam aku tak sempat nak update blog....
bz sangat...

actually semalam aku pegi 1 job interview....
alaa.... aku ada cite dalam entry nie.....
so dengan semangatnya aku besiap-sedia nak g interview tue...
keluar rumah bukan main awal lagi..
ye la takut sampai lambat..
dekat setengah jam cari kilang tue...
siap tanya orang lagi...
ada yang kata nie bukan kilang dik...
cuma rumah kedai jer....
bila tanya orang lain plak...
adik cuba cari kat kawasan kilang belakang ni...
last-last aku call orang yang call aku suh datang interview tue..
dia bagi direction pun aku boleh sesat lagi...



sesampainya aku kat kilang yang sepatutnya...
aku rasa macam nak patah balik...
tak sanggup nak masuk...
seram.....
tapi memikirkan experience interview and janji aku nak datang...
aku terpaksa masuk....

gambar dari google...
tapi nak bagitau kat korang kilang yang
aku g interview actually
recycle based factory.


jejak kaki kat dalam office tue jer...
dah macam-macam aku pikir...
1st sekali yang aku pikir....kalau korang tak nak amek aku kerja pun tak pe...
sebab sume pekerja dia bukan melayu....(Indian)
cuma ada sorang akak nie je melayu...
dia pun reti cakap tamil...
tak tau la ada melayu lain yang aku tak nampak...
setelah sejam aku tunggu akhirnya aku dipanggil masuk bilik bos....
aku yang sememangnya dah berniat nak wat cincai jer sebab tak nak job tue...

lama jugak aku borak ngan bos tue...
macam-macam soalan dia tanya aku....
soalan pertama dia....
do you understand and can speak english???
hehehe...macam kelakar pulak soalan nie...
dia ada jugak tanya kalo aku diterima bekerja apa yang aku boleh wat untuk company dia..
aku pun dengan panjang lebarnya bercerita kat dia pasal internet marketing la, website la, bla2....
ye la sebab company bos takde dalam search engine....

aku diterima bekerja...
tapi sebelum start working dia nak tgk proposal aku dulu...
proposal tentang menda-menda yang aku merapu tadi...
and mintak kat aku secepat mungkin....
hehehe...
aku dengan confident bagi alasan sy bz minggu nie...
ada certain interview nak kena attend...
so dia pun maybe paham kot..
dia cuma kata if anything you can give a call....

p/s: terasa macam sangat memilih kerja walaupun sekarang nie dah naik pangkat ke PENGANGGUR TERHORMAT dan TERHEBAT


You Might Also Like

0 dah "bash" Myra

Like us on Facebook

Followers