High Heels and Stilettos itu Cantik

Assalamualaikum...

Korang suka high heels and stilettos tak? Me? Ofcoz la suka, eventhough mak and ayah aku tak berapa nak suka aku pakai heels. Dorang cakap aku nampak macam galah bila pakai heels. Uwaaa. Mana boleh tak pakai heels, rasa pelik bila jalan pakai kasut nipis nie. Selipar tue lain citer la. Heels ngan stilettos nie memang lawa kalau nak dibandingkan ngan sandal-sandal nipis tue. Maybe tue salah satu sebab kenapa aku prefer heels instead of sandal. Korang tak percaya? Tengok nie.






Aku akui ada sandals yang lawa, tapi tak sexy la kalau pakai sandals. Ngee. :) Tak mau komen banyak-banyak pasal sexy nie. Korang kene ingat bila pakai heels banyak risiko yang korang kene tanggung. Ye la cantik tue memang la, tapi ada sakitnya.

Antara bahaya heels:
1. Kaki akan mudah cedera.
2. Peredaran darah tidak lancar disesetengah tempat.
3. Mempangaruhi bentuk tulang dan badan.

Kalau perasan ada sesetengah perempuan akan nampak pelik bila dia berjalan pakai heels. Maybe tengah tahan lenguh kat betis kot. Tapi serius bila pakai heels lama-lama kaki mesti lenguh. Aku selalu lenguh kaki sebab waktu praktikal suka pakai heels lepas tue berjalan merata.

So lepas nie tak payah la pakai heels or stilettos. Kita pilih Wedges plak. Boleh ke macam tue?




p/s: Suka sangat dengan kasut..... Ngeee.... :)


High Heels and Stilettos itu Cantik High Heels and Stilettos itu Cantik Reviewed by Migha on 5:12 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.