Follow Us @myr_amyra

Monday, July 25, 2011

Layakkah aku digelar "Blogger"?

11:39 PM 6 Comments
Assalamualaikum.

Sejak 2,3 menjak nie Myra memang malas betul nak update blog. Terasa macam tersubat otak nie. Tak tau isu apa nak diketengahkan. (Selama nie Myra selalu ketengahkan sesuatu isu ke?) Tak kesah la. Tiba-tiba malam nie Myra terpikirkan sumthing. Layakkah Myra gelarkan diri Myra seorang blogger? Kenapa Myra pikir camtu?

Alasan yang pertama - Myra punya blog bukanlah blog yang berinformasi. Blog suka-suki jerr.
Alasan yang kedua - Myra tak pernah dapat BE.
Alasan yang ketiga - Traffic blog Myra pun ciput jer.

Walau sebanyak mana pun alasan yang Myra listkan Myra tetap nak cakap Myra nie seorang BLOGGER. Lantaklah apa orang-orang kat luar nak cakap Myra nie syok sendiri ke apa ke. Yang penting kita berpuas-hati dengan setiap pencapaian kita dan kita akan berusaha dengan lebih gigih lagi untuk maju ke depan.



Day 13 – What kind of person attracts you?

1:58 PM 2 Comments
Assalamualaikum.

Baru sempat nak update blog. Kalau hari-hari cuti memang tak sempat nk update sebab nak berjalan je kejenya. 
Baru masuk Day 13, bila la agaknya nak habes challenge nie.

Straight to the point. What kind of person attracts you?  Jawapan nie sesuai diaplikasikan kepada lelaki yer. Sebab aku lebih tertarik kepada lelaki instead of pompuan. Bukan gatal ke ape yer. Dah fitrah manusia kan, lelaki akan tertarik kepada pompuan and begitulah sebaliknya. Betul kan apa aku cakap nie. :) 

Actually aku suka lelaki yang tinggi.. :) Kalau handsome tue kira macam bonus la. Tapi aku tak kesah sangat rupa nie. Tapi tinggi tue perlu sebab aku rasa lebih slesa berjalan ngan lelaki yang lagi tinggi dari aku. :)
And kalau bleh BF aku pun kene lagi tinggi dr 165cm yer. :)

Antara person attracts me.. 



p/s: Semua jejaka kat atas handsome-handsome.


Friday, July 22, 2011

Day 11 – 5 facts about you.

3:39 AM 0 Comments
Assalamualaikum. 

Alang-alang dah tak boleh tidoq nie, bek myra move to the next challenge kan. Sebabkan terlebih rajin dan otak kembali normal (sebab tadi otak tersumbat dek penangan batuk) rasanya lebih baik aku cuba untuk menyahut cabaran Day 11 nie. (Sudahh.. dia merapu lagi)


5 fakta yang korang perlu tahu tentang NUR AMYRA ROSLAN
  • Sangat sukakan coklat. Tak kesah la kek coklat ke, aiskrim coklat ke.
  • Sangat sensitip orangnya. Kalau tengok citer sedih confirm air mata nak meleleh.
  • Seorang yang ada kecacatan. Cacat cantik ye. Saya ada lesung pipit.
  • Gila dengan games. Especially The Sims 3. Dalam lappy je ada 100++ games.
  • Tak suka bunga tapi nak sangat dapat bunga dari seseorang. Sekali pun jadi la.


Pukul 3 Pagi

2:53 AM 2 Comments
Assalamualaikum.

Haaa. Pe cite ngan pukul 3 pagi nie? Dah la malam jumaat nie. Jeng jeng jeng. Rilex la tak payah nak kelam kabut sangat, asal sebut malam jumaat je semua orang chuak, takut. Rilexx. Oh. Takde kene mengena jugak dengan benda-benda 18sx nie yer.  Dah mula nak merapu-rapan.

Actually juz nak bagitau aku tak boleh nak tidoq. Batuk asyik dok menggangu ketenteraman aku. Serius rasa nak terkeluaq anak tekak nie. Tolong. Tolong. Anyone ada ubat batuk, mai sikit.  Alang-alang tak boleh tidoq nie jom kita blogwalking. Ada sapa-sapa nak teman?? Takot la nak jalan sorang-sorang pagi-pagi buta nie. :)

p/s: Tak mampu nak rangka ayat yang cantik strukturnya. Otak tengah tersumbat dek penangan batuk.


Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday

5:20 PM 7 Comments
Assalamualaikum.

Hari nie malas nak pikir nak tulis apa. Lagipun hari nie kan Wordless Wednesday. So korang tengok la picca yang myra nak kongsi nie... :)



Day 10 – A photo of the item you last purchased

1:51 PM 2 Comments
Assalamualaikum.

A photo of the item you last purchased. Haiiihhh. Seingat aku sepanjang aku bergelar "PENGGANGUR TERHORMAT" nie, aku tak pernah keluarkan duit untuk beli sumthing even topup. Kalau guna duit parents aku dah macam-macam la yang aku beli. Jap aku nak ingat menda yang aku dah beli baru-baru nie dengan menggunakan duit parents aku. 


Disebabkan kemalasan yang teramat. Aku amek gambar nie dari google image jer.


Tuesday, July 19, 2011

100 Truths

11:49 PM 2 Comments
RulesOnce you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 5 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.


WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: Tea
2. Last phone call: Aiman (2 days ago)
3. Last text message: Unknown Number
4. Last song you listened to: Jar of Hearts by Christina Perri
5. Last time you cried: Not Really sure

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: YES
7. Been cheated on: YES. 3 TIMES
8. Kissed someone & regretted it: NO
9. Lost someone special:
NOT SURE
10. Been depressed: YES
11. Been drunk and threw up: NO

LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. PURPLE
13. BLUE
14. BLACK

THIS YEAR HAVE YOU: (2011)
15. Made a new friend: YES
16. Fallen out of love: NOT YET
17. Laughed until you cried: YES.
18. Met someone who changed you: NOT YET
19. Found out who your true friends were: KNEW IT LONG TIME AGO
20. Found out someone was talking about you: NOT SURE
21. Kissed anyone on your friend's list: NOPE
22. How many people on your friends list do you know in real life: 300 SUMTHING...
23. How many kids do you want?: 2 OR 3
24. Do you have any pets: I LOVE GOLDFISH
25. Do you want to change your name: NEVER
26. What did you do for your last birthday: SITTING N WAITING FOR GUEST. (IT WAS 3RD     HARI RAYA)
27. What time did you wake up today: 10 AM
28. What were you doing at midnight: ONLINE, READING AND SLEEP
29. Name something you CANNOT wait for: WORKING. (CRAVING FOR A JOB)
30. Last time you saw your Mother: FEW MINUTES AGO 
31. What is one thing you wish you could change about your life: I WISH I COULD BE RICHER
32. What are you listening to right now: FAIZAL TAHIR'S SONGS
33. Have you ever talked to a person named Tom: YES. TOMOK. (HIS FANS CALL HIM TOM)
34. What's getting on your nerves right now: NOT REALLY SURE.
35. Most visited webpage: FACEBOOK AND BLOGGER
36. What's your real name: NUR AMIRA BINTI ROSLAN
37. Nicknames: AMYRA, MYR
38. Relationship Status: SINGLE AND AVAILABLE
39. Zodiac sign: VIRGO
40. Male or female: FEMALE
41. Primary School: SEK KEB CONVENT FATHER BARRE SP
42. Secondary School: SEK MEN KEB CONVENT FATHER BARRE SP 
43. High school/college: UiTM KELANTAN
44. Hair colour: BROWNISH BLACK
45. Long or short: LONG (I'LL CRY IF I CUT MY HAIR SHORT)
46. Height: 165CM
47. Do you have a crush on someone: YES
48. What do you like about yourself: I'M COOL??
49. Piercings: YES
51. Righty or lefty: RIGHTY

FIRSTS :
52. First surgery: NOT HAVING ANY SURGERY YET.
53. First piercing: EARS
54. First best friend: WHEN I WAS IN PRIMARY SCHOOL
55. First sport you joined: HOCKEY
56. First vacation: NOT REALLY SURE. I THINK IT'S LANGKAWI

RIGHT NOW
59. Eating: NO
60. Drinking: YES. HAVING MY STRAWBERRY TEA.
61. I'm about to: EAT SOMETHING AFTER FINISH THIS THING
62. Listening to: MUSIC. MUSIC IS MY LIFE
63. Waiting for: JOB AND SOULMATE...HAHAHAHA

YOUR FUTURE
64. What kids: HAAA???
65. Get Married: MAYBE 2016
66. Career: BUSINESSWOMEN (OPEN A BOOKSHOP WITH CAFE AND FLORIST)

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: EYES. I CAN SEE WITH MY EYES
68. Hugs or kisses: CAN I HAVE BOTH??
69. Shorter or taller: TALLER
70. Older or Younger: DOESN'T MATTER
71. Romantic or spontaneous: ROMANTIC
72. Nice stomach or nice arms: NICE STOMACH
73. Sensitive or loud: I DONT PREFER SENSITIVE. SO THE ANSWER WILL BE LOUD
74. Hook-up or relationship: RELATIONSHIP
75. Trouble maker or hesitant: OR??

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: NO
77. Drank hard liquor: NO
78. Lost glasses/contacts: ONCE BUT I'VE FOUND IT AFTER SEARCH IT FOR WHOLE DAY
79. Sex on first date: NOPE
80. Broken someone's heart: YES
82. Been arrested: NO
83. Turned someone down: NOT SURE. PARENTS MAYBE.
84. Cried when someone died: YES, MY GRANDFATHER
85. Fallen for a friend: NOT YET

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: OF COZ I AM
87. Miracles: NOT REALLY
88. Love at first sight: IT MAY HAPPEN
89. Heaven: YES
90. Santa Claus: HOHOHO....THERE'S NO SUCH THINGS.
91. Kiss on the first date: NO

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: YES. IT WAS 3 YEARS AGO. :)
95. Did you sing today: I'LL SING EVERYDAY
96. Ever cheated on somebody: YES, MAYBE
97. If you could go back in time, how far would you go: WHEN I WAS A BABY??
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be: 12 SEPTEMBER
99. Are you afraid of falling in love?: NOT REALLY

100. Posting this as 100 truths?: OF COZ....



Now, I'm going to tag dayahnismedfkak pantunfarra mohamed



Monday, July 18, 2011

Jom guna Google+

9:13 PM 2 Comments
Assalamualaikum.



Selamat malam. Myra dah dapat tempat lepak baru. FB dah semakin boring la. Sekarang nie Myra nak promote google plus kat korang. Function google+ lebih kurang FB cuma dia lebih cool dari FB. Sekang nie Google plus still di peringkat Beta. Tapi kalau ada yang nak cuba boleh la tinggalkan email korang kt Myra and Myra akan invite korang. 


Sunday, July 17, 2011