..::Pengikut Setia::..

Monday, July 11, 2011

Berakhirnya HARRY POTTER...

Assalamualaikum.

Huisshh lama sungguh aku tak update blog nie. Bukan apa line berok broadband nie dah terlampau hampeh. Kalau buat contest "the slowest speed" antara siput babi dengan bb aku nie, confirm siput tersebut boleh kalah. 

Sekarang nie semua peminat-peminat HARRY POTTER tengah dok ber"sok-seh" tentang series yang bakal sampai ke penghujungnya. Kalau yang baca novel confirm-confirm tau ending dia. Tapi kalau yang macam aku (baca pun 1 series jer, HP and Half Blood Prince) macam mana nak tau ending dia kan. Tak lain tak bukan pi tengok sendiri kat wayang. 


Sedikit sinopsis yang aku dapat dari Wikipedia.
After destroying one Horcrux and discovering the significance of the three Deathly Hallows, Harry, Ron and Hermione continue to seek the other Horcruxes in an attempt to destroy Lord Voldemort. However, now that Voldemort has obtained the Elder Wand, he aims to complete his final stage to ultimate power and launches an attack on Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, where the trio return for one last stand against the dark forces that threaten to take over the Wizarding and Muggle worlds.

Selepas di"translate".
Selepas menghancurkan salah satu Horcrux dan menemui kepentingan ketiga-tiga Azimat Maut, Harry, Ron dan Hermione terus untuk mendapatkan Horcrux yang lain dalam satu percubaan untuk memusnahkan Lord Voldemort. Walau bagaimanapun, Voldemort telah mendapat Tongkat Elder, dan dia berusaha untuk melengkapkan peringkat akhir untuk  mendapatkan kuasa mutlak dan melancarkan serangan ke atas Sekolah Hogwarts Witchcraft dan sihir, di mana ketiga-tiga mereka kembali untuk satu pertahanan terakhir menentang kuasa-kuasa gelap yang mengancam untuk mengambil alih Wizarding dan Muggle dunia. 

Jom kita usharr trailer dia..



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...