..::Pengikut Setia::..

Monday, July 11, 2011

Peluang Hanya Datang Sekali..

Assalamualaikum.

Nie entry ke-2 untuk hari nie. Terlebih rajin la pulak. Biasalah bila penyakit trauma insomnia datang, memang macam nie. 

Actually ada sedikit kekesalan dihati aku. Menyesal tak terima tawaran kerja dekat syarikat perkapalan hari tue. Kalau tak aku dah start bekerja pun. Sampai pernah terpikir nak call balik syarikat tue tanya whether position tue still available atau tak. Aku bukan orang yang mudah mmenyesal dengan keputusan yang aku ambik. Tapi kali nie ada sedikit rasa kesal. Serius tak tipu. Tapi nak buat macam mana, mungkin takde rezeki aku lagi.

Anyway, percayalah cakap aku. Peluang tue hanya datang sekali je. So, kalau rasa nak lepaskan satu peluang tue, pikir la sebaik and sehabis mungkin. Sebabnya korang mungkin takkan dapat peluang yang sama lagi pada masa depan and tak semua orang dapat peluang yang sama dengan kita. Ye lar rezeki berbeza-beza kan. Tapi kalau peluang macam tue datang lagi sekali tue maknanya memang dah jodoh korang la tue. 




6 comments:

  1. sabar k.. mesti ae rezeki yg lain pulak.. :)

    ReplyDelete
  2. sbr la yang ye... maybe dh bkn rzeki ko... cuba lg lain kali tau. yg pnting jgn ptus asa.

    ReplyDelete
  3. @dayahnisme - mmg tgh bersabar la nie....

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah.. ada la tu kerja yg lebih baik =)

    ReplyDelete
  5. @nurulhuda - doakan aku dapat kje yang lebih baik yer...Amin...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...