Follow Us @myr_amyra

Saturday, August 6, 2011

10 Kriteria Lelaki yang Menjadi Buruan

Assalamualaikum.

Hello peeps. Myra kembali lagi merepek di blog yang macam sampah cute nie. :) 
Nak tau apa kriteria lelaki yang sering menjadi tumpuan gadis-gadis. Jom check it out.

1. Maskulin
Ramai pompuan akan memuji kalau lelaki ada sifat maskulin, atau in other words cukur terserlah sifat kelelakiannya. Lelaki yang maskulin nie dikatakan boleh menjadi pelindung kepada perempuan. :)


2. Sensual
Ada juga yang cakap pompuan boleh "cair" bila dalam dakapan laki. (Betul ke??)

3. Humor
Lelaki yang pandai berjenaka dikatakan seksi. Auwww. :)

4. Ambil berat
Sapa tak nak lelaki caring ooii... :P


5. Kacak
Kalau dah kacak pegi mana-mana pun menjadi perhatian. So no wonder la kalau lelaki kacak sering menjadi buruan.

6. Murah Senyuman
Mesra!! Thats the keyword yang dapat digambarkan pada lelaki yang murah dengan senyuman je. Dorang nie mudah bergaul dengan sesiapa saja.

7. Pendiam
Tak pernah pulak aku tahu lelaki pendiam nie mampu mencairkan hati perempuan. ??

8. Aktif
Perasan tak lelaki yang aktif kat sekolah/kampus mesti akan jadi bualan pelajar-pelajar perempuan. Kan kan?


9. Berkarisma
Lelaki yang berkarisma dikatakan boleh mengemudi hubungan cinta dengan baik. Hmm??

10. Tinggi
Yang nie aku suka. Hehehe. Kononya rasa selamat bila berjalan dengan lelaki tinggi.



10 comments:

  1. 11. pandai masak
    gila suka kalau lelaki pandai masak.cute :) btw aku sokong almost semua point ko except pendiam.lelaki pendiam bosanggggg

    ReplyDelete
  2. @lilmissnotty - kalau macam aku yg byk cakap nie better if da boy pendiam..kalau sama2 banyak mulut, sapa nak cakap, sapa nak dengaq??

    ReplyDelete
  3. alah salah comment!! heeh. sorry keliru. selalu click untuk komen di bahagian bawah... :) yg comment xnak yang active tu untuk entry ni tau!! :)

    ReplyDelete
  4. @namee - saya pun...tp letak sebab nak tunjuk ke-aktifan dia...xdpt pkir org lain dh.... :) sebab skang nie kan dia tgh femes.. :)

    ReplyDelete
  5. eleh both bckp ok ape.lelaki if pendiam sgt bosang,and mostly if kite ckp bukan dier nk dgr sgt + dier akn anggap kite ni merepek je.even kite ckp psl bnde penting.*based on previous relationship*

    ReplyDelete
  6. @lilmisnotty - yang tue aku tak sure sgt..sbb aku xbyk experience la....lalalala~

    ReplyDelete
  7. aku ckp based on previous relationship aku.xsmua lelaki mcm tu.berani aku condem lebih.mampus aku kne nnt.nnt mule lah rmai nk ckp eleh perempuan pun same je.so i reserved my comment.bole?hahaha

    ReplyDelete