Elakkan INI ketika Blogwalking.

5:14 PM

Assalamualaikum.

Waaa. Berkobar-kobar nak blogwalking hari ni. Maklom la tengah free. Nanti dekat nak raya dah sibuk nak mengemas. Bila dah raya, confirm-confirm tak melekat kat umah. Berjalan merata.

Well, memang seronok bila dah berblogwalking. Kalau dah start blogwalking memang susah nak berhenti. Sebab tue kalau aku nak blogwalking aku akan cari masa yang betul-betul free so that aku takkan tergangu. Selalunya aku prefer blogwalking tengah-tengah malam, sebab time tue dah takde keje nak buat. Tapi ada sesetengah blog yang aku tak berapa nak gemar singgah bila berblogwalking.

1. Blog yang berat.
Bila dah macam-macam widget kau sumbat masuk dalam blog, macam mana tak berat blog tue. Dah la nak tunggu abes load sepasai. Kalau aku rajin aku akan tunggu. Tapi selalunya aku takkan tunggu lama, 5 minit tak jugak abes load aku angkat kaki blah. Kejam kan.


2. Blog yang buat aku belajar mengeja.
Nie lagi satu hal. Kalau dah ejaan dalam setiap entry blog tue buat aku terasa nak pegi kelas ejaan memang tak tunggu lama la. Aku blogwalking nak baca entry korang, bukan nak tengok blog korang nie cantik ke tak. Kiteww tak sukeeww awak mewajok dengan kiteww.. 


So far aku rasa nie antara faktor yang buat aku angkat kaki kuar dari sesetengah blog. Pasal blog yang berlagu tue aku tak berapa nak kesah sangat sebab aku selalu mute lappy aku kalau aku nak blogwalking. So korang nak letak beratus lagu kat dalam blog korang pun takpe. Tak menjejaskan mood blogwalking aku yer. :)

Btw aku dulu pun macam tue jugak, blog berat macam ada hantu menumpang, gaya penulisan pun macam kanak-kanak ribena nak pi tadika. Lepas aku buat research dengan melawat blog otai-otai yang dah lama berkecimpung dalam dunia blogging nie aku berusaha untuk jadi lebih baik. And aku masih lagi belajar. 

Macam nie la rupa blog aku yang berat dulu...Lalalal~
Tingkatkan Prestasi, Kurangkan Kontrovesi.
Majulah Blogging Untuk Diri Sendiri.

p/s: Perlu tunjuk ajar korang. Rajin-rajin la kritik aku bagi aku sedar diri sikit.




You Might Also Like

8 dah "bash" Myra

  1. aku baru BW psal entry ko nie weh,.rmai gak blogger yg xpuas ati psal blog berat nie,.belog aku berat x??

    ReplyDelete
  2. titew shuke belog nih.kehkeh!

    anyway setuju dgn entry awk :)

    ReplyDelete
  3. agree!!! mmg 2 benda nih membunuh blog tu...

    *silap2 reader setia pon lari... sy ade buat entry pasal ni gak sila la ke blog tgk...

    ReplyDelete
  4. @aiza - so far aku takde masalah nak load blog ko..blog ko ok.. :)

    @embun - hehehe....twerime kasheh... :)

    ReplyDelete
  5. nice one
    tapi biaselah blogger,,
    belajr dari kesilapan :)

    ReplyDelete
  6. biase la tuh,,bile dah excited berblogwalking ni..
    sume nak letak kt dlm blog..
    hihi

    ReplyDelete
  7. @cik najihah - yeahh...kita semua melalui proses pembelajaran... :)

    @myra - hihihihi ... :)

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Followers