Kenapa Korang ber"Blog"?

Assalamualaikum.

Hello readers. Korang makan apa waktu berbuka tadi? Nasi goreng? Mee goreng? Tak kesah la apapun yang korang makan yang penting posa korang terbuka. Owwhh. Ayat apa la nie?? Sangat burok strukturnya, Abaikan.

Well, otak fresh aku sentiasa ligat berpusing mencari idea-idea bernas semata-mata nak update blog sampah cute aku nie. Ok, perasan lagi. Majoriti member-member aku ada personal blog. Tak kisah la blog tue di'private'kan or blog tue blog public, but still they have their own blog.

Blog aku nie dah wujud dari 2009 lagi. Waktu tue, blog sampah nie penuh dengan entry-entry personal. That tyme blog nie dah jadi macam personal diary aku. Yang tau tentang kewujudan blog aku nie member-meber baik aku je. Sampailah awal tahun 2011, baru lah terdetik niat dihati nak berblog secara serius. 

Well, tujuan aku berblog bukanlah nak kejar BE semata-mata. BE tue sampingan jer. Kalau ada Alhamdulilah, kalau takde bukan rezeki aku. Aku berblog jugak bukan nak mengejar populariti. Sape la nak baca blog sampah macam nie. Takdak orang weh. Setiap entry yang aku tulis semua datang dari hati, and ada jugak info-info yang aku terbaca dan aku kongsikan dengan korang.

Aku ingat lagi waktu aku kene kutuk ngan one of my classmate sebab blog sampah aku nie. Owwh. Kata-kata dia seolah-olah menuduh aku berblog semata-mata nak femes. Mak aiihh, kata-kata tue menusuk sampai ke tulang sum-sum weh. Tak dapat kulupakan. 

Agak-agak aku bleh femes macam JB nie tak?? Hell no.. :)

Tapi pape pun, aku tetap berblog, dengan blog aku habiskan masa aku yang banyak terluang and dengan blog jugak aku banyak belajar. So korang plak macam mana?  Apa sebabnya korang ber"Blog"?


Tengok, kucing pun berblog, kalau tak percaya cuba tengok blog Kucing Serius


Kenapa Korang ber"Blog"? Kenapa Korang ber"Blog"? Reviewed by Migha on 11:05 PM Rating: 5

6 comments:

  1. ber'blog' sbb teruja dgn coding. :)

    ReplyDelete
  2. berblog untuk get n share knowledge, plus tmbah kenalan :)

    ReplyDelete
  3. comel blog dye,
    rajin2 berblogging taW :)
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. @saiazuan - suka sebab and alasan awk.. :)

    @fahmie - eh..xde la comel mana...simple je..btw thax... :) Insyaallah i will.. :)

    ReplyDelete
  5. I think the first phase of blogging is usually the personal part, personal view of life.. then only we blog more seriously. I'm in the first phase and I'm enjoying it. :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.