..::Pengikut Setia::..

Thursday, August 11, 2011

Lelaki vs Perempuan: Sape Lagi Kedekut?

Assalamualaikum.

Hello readers. Memandangkan raya dah nak dekat, semua orang sibuk tengah shopping baju raya la, kuih raya la, etc. So hari nie myra nak tanya pendapat korang between Lelaki dengan Perempuan, sape lagi kedekut?


Bagi myra, perempuan nie dia ada sifat suka berbelanja. Nak cakap boros tak jugak. Ok, maybe sesetengah
orang, dia boleh dikategorikan dalam golongan boros. Kenapa myra cakap perempuan suka berbelanaja?

  1. Kalau perasan ramai perempuan bila bercerita pasal hobby, they usually said they love shopping. Pernah korang dengar laki sebut shopping as a hobby. One in a million.
  2. Kalau bukak wardrobe perempuan mesti penuh. Dengan baju la, shawl la, macam-macam lagi la. Sampai kene pakai 2, 3 wardrobe.
  3. Women usually take more than 1 hours kalau nak bershopping. Bila lebih dari 1 hours tue, kadang-kadang benda yang takde dalam checklist pun boleh dibeli. Tapi kalau lelaki, dorang akan straight ke kedai barang yang dorang nak beli, pilih punya pilih then terus balik.

Actually lelaki nie bukan kedekut, (kang marah plak dorang kat aku sebab cakap dorang kedekut) rasanya dorang nie lebih ber"JIMAT". Kalau tak berjimat mana boleh jadi ketua keluarga. Iye dok? 




9 comments:

  1. for me, i yg kedekut~~hehe..mengaku ni..kih2~~sbb bf i punye la sng nak bg i itu ini tpi i sikit kedekut kat dia..hahah..bg i duit dia duit i~~~bukan kikis duit dia ea~~~

    ReplyDelete
  2. Betul tu. Better jimatkan duit untuk p dating..
    Ngeh3...

    ReplyDelete
  3. haha..lelaki la kedekot taik idong masin kekekek..bab kumpol wet kawen kekeke

    ReplyDelete
  4. tak jugak pompuan bershopping sampai 1 jam. aku shop tak sampai pon 1 jam. mane yang berkenan aku grab. hahaha. yat shopping ye 1 jam lebih belinya 1 jam untuk 1 baju. hahaha. kalo beli banyak baju berjam2 aku rase. hahaha.

    p/s: kan aku dah kate aku pembace setia kao.

    ape tujuan kao letak energy save mode ni? boleh menjimatkan bateri laptop aku ke S?

    XOXO

    B

    ReplyDelete
  5. @irma - seronok dapat bf yg pemurah nie.. :)

    @my name - haah...kalau jimat duit untuk g dating, kita yang pompuan la untung kan... :)

    @sally - dorang kedekut bersebab... :)

    ReplyDelete
  6. dear B,

    ok, ko pun kadang2 shopping lama....ko kalau shopping x smpai 1 hours tue sebab ko dh survey dulu..yat tue pulak cerewet...

    nama pun energy saving...mmg save la...lgpn bgus untuk environment...lets go green...

    xoxo,
    S

    ReplyDelete
  7. haha. bagus2! tapi kenapa bateri saya abis jugak ni cik hijau? hahaha!

    ReplyDelete
  8. B....
    batery awk habis bkn sbb blog sy ye... :)
    bateri awk habis sebab main game... :P

    ReplyDelete
  9. x perlu kedekut kot. give n take. byk memberi insyaallah banyak juga menerima nanti.:D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...