Follow Us @myr_amyra

Wednesday, September 28, 2011

Penangan FACEBOOK...

6:47 PM 2 Comments
‎:::PENANGAN "FaceBo0K" TERHADAP KEHIDUPAN...RENUNG2KAN SELAMAT BERAMAL...SEMOGA ALLAH s.w.t LINDUNGI DARI SEGALA KEJAHATAN...SEMUA ATAS DIRI SENDIRI "TEPUK DADA......":::

Kerana facebook : Couple Boleh Gaduh Sebab Cemburu
Kerana facebook : Pasangan Couple Boleh Berpisah
Kerana facebook : Hidup Boleh Diperbodohkan
... Kerana facebook : Kawan Lupa Kawan
Kerana facebook : Kita Boleh Perbodohkan Orang & kwn
Kerana facebook : Kita Menipu Diri Sendiri
Kerana facebook : Kita Tertipu
Kerana facebook : Kita boleyh Meninggalkan Solat 5 Waktu
Kerana facebook : Wujudnya Adik-Beradik Angkat
Kerana facebook : Kita Tak Tidur & Tak Makan
Kerana facebook : diri jadi HOTSTUF . . .. .


p/s: aku pun ada facebook jugak....mintak dijauhkan la yee...



Monday, September 26, 2011

Jom buat gf korang Happy

11:27 PM 11 Comments
Assalamualaikum.

Hello readers. Selamat malam. Macam mana nak gembirakan gf/makwe/awek korang? Myra ada cara-caranya. Lets cekitdaut. :)


1. Kawan Baik. :)
2. Peneman sepanjang hayat.
3. Pencinta yang setia.
4. Abang yang melindungi.
5. Pelega perasaan.
6. Pelawak yang kelakar.
7. Kuat dan gagah.
8. Boleh diharap.
9. Bijak
10. Sangat memahami.

Ok. Cukup 10. Nak lagi? 
Additional tips. 

1. Pujian buat si dia tiap hari. Larat ke nak puji tiap-tiap hari?
2. Ucapan "good night" dan "sweet dream" setiap malam. :)
3. Jangan pandang pompuan lain waktu dating.



Friday, September 23, 2011

Tolonglah Move On

3:25 PM 6 Comments
Assalamualaikum.

Hello readers. Agak lama tak update blog, terasa kekok plak nak start cerita.



Kali nie aku nak bercerita pasal ex gf/bf yang tak boleh move on lepas break-up. Susah bila berhadapan dengan diorang yang tak boleh terima hakitkat yang ex gf/bf diorang dah ada someone else. Kalau setakat merayu-rayu kat laki/pompuan tue supaya balik ke pangkuan diorang boleh tahan jugak lagi, tapi kalau sampai dah tahap "psycho" pi serang kekasih baru ex gf/bf diorang tue memang agak keterlaluan la kan. Aku paham perasaan korang yang kehilangan  orang yang pernah korang sayang, tapi c'monlah bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.


Lagi satu, tak payah la sampai nak malukan diri sendiri depan orang ramai, pi serang ex gf/bf korang yang tengah dating ngan kekasih baru diorang. Malu weh. Kalau rasa tak puas hati sangat bawak bincang elok-elok kat kedai kopi. Tapi rasanya kalau dah berbincang pun ex gf/bf korang still nak move on dengan kekasih baru diorang, memang dorang dah tak nak kat korang la tue maksudnya. Dah takdak jodoh korang. Lagi sekali aku cakap, "bunga bukan sekuntum. kumbang bukan seekor" so susah apa, pi cari yang lain la. Mana tau kot-kot dapat yang lagi handsome atau hot dari yang dulu. 



Kalau ye pun marah jangan la sampai membunuh.


p/s: Semua masalah ada penyelesaian. 





Thursday, September 15, 2011

Kahwin Lari

12:11 AM 6 Comments
Assalamualaikum.

Mood berblog sejak 2 3 menjak nie kelaut, mengalahkan orang yang tengah sibuk dengan class. Whatever la. Actually menda nie dah basi. Rasanya it happen about 2 or 3 days before my birthday. Apa citer dia? Jom cekitdaut. :)

Actually 2 3 hari before my 22nd birthday my ex-bf mesej aku. Wooww. It was like ape hal mamat nie. Mimpi naik gajah ke? Tujuan sebenar dia hantar mesej juz nak ajak aku kahwin. I was like, haa??? mamat nie biar betul. Ada duit ke dia nak ajak aku kawen. Then next mesej "Jom kita kawen kat Siam". Aku dok pikir gila apa mamat nie. Aku ada mak ayah. Takkan la aku sampai hati nak ketepikan parents aku semata-mata nak pi kawen ngan dia kan. Kalau kata dia hantar mesej nak hantar rombongan meminang aku pun aku still takkan terima sebab aku dah ada orang lain. ORANG LAIN. Harap maklom la yer. And aku happy dengan hidup aku bersama orang yang sayang and hargai aku. Tak nak guna talian hayat.  :)


Malas nak cakap banyak. Korang pikir la sendiri. :)


Saturday, September 10, 2011

Tips: Macam Mana nak dapat CINTA MUKA BUKU

4:36 PM 5 Comments
Assalamualaikum.

Hello readers. Sebelum aku melalut dengan panjang lebar jom kita layan lagu Cinta Muka Buku by Najwa Latif nie. Kena ngan tajuk entry aku.


Ok. Amacam dah habes enjoy? Sekarang tiba masanya untuk korang duduk and bukak mata luas-luas baca entry aku nie.

Alalala. Suweetnya la lagu nie kan. Kepada yang single-mingle yang berangan-angan nak bercinta ala-ala cinta Muka Buku nie, Myra ada Tips untuk korang.

Tips no 1 - Perlu ada account Fesbuk.
Kata nak bercinta ala-ala Cinta Muka Buku, opkos la kena ada febsuk. Ye dok?


Haaa...dah ada account fesbuk? Lets move to the next tips.

Tips no 2 - Ce korang letak DP yang cun + hot.
Yang nie penting yer. Untuk mendapatkan perhatian cuba korang letak Display Picture (DP) yang cun plus hot. Mesti berduyun-duyun nak add korang as friend.


Tips no 3 - Jadilah seorang yang peramah.
Bila dah ramai friends kat fesbuk berkat letak gambar hot and cun tue rajin-rajin la beramah mesra ngan friends yang ada. Mana tau ada jodoh tersangkut sorang. :)

Hahaha. Cukup 3 tips. Kang kalau lebih-lebih merapu plak. Padahal 3 tips nie pun dah merapu. Saja merepek di petang sabtu yang boring nie.

p/s: Semua gambar dicilok dari google images. Enjoy ur day. :)


Jom guna Publuc Phone

11:36 AM 7 Comments
Assalamualaikum.

Hello readers. Dah lama aku tak mencarut kat blog sampah nie. Well aku agak sibuk, sibuk menggemokkan badan. Owh. Abaikan aktiviti menaikkan berat badan aku.

Semalam tengah syok-syok dok melayan citer gossip girl,tiba-tiba hp burok aku menjerit ada mesej masuk. Maxis hantar mesej yang berbunyi : Bermula 15/9/2011, sebanyak 6% cas cukai akan dikenakan. (Lebih kurang macam tue la ayat dia) What the fish???


 Lepas nie kalau topup RM10 bayar RM10.60. Adoii come on la. Kalau 10 kali topup RM10 dah rugi RM6, boleh beli topup RM5. Susah la macam nie. Apa citer? Prepaid tue untuk orang tak berkemampuan nak pakai postpaid macam aku. Tapi bila dah kena 6% cukai, baik aku pakai line pulak kan. Alahh. Susah-susah kita guna public phone. 

Sebelum 15hb aku nak beli topup banyak-banyak. Buat stock. Maklumla duit raya banyak lagi, boleh la beli topup extra. Bila dah xde stock aku nak guna PUBLIC PHONE. 

p/s: Aku bebai dengan situasi barang naik. 


Monday, September 5, 2011

Welcome Back

11:06 PM 3 Comments
Assalamualaikum.


Sibuk beraya sampai blog terabai. Well I'm back. Lepas nie korang punya dashboard akan dilimpahi dengan entry-entry baru aku. Hahahahaha. Gelak evil.