..::Pengikut Setia::..

Saturday, September 10, 2011

Jom guna Publuc Phone

Assalamualaikum.

Hello readers. Dah lama aku tak mencarut kat blog sampah nie. Well aku agak sibuk, sibuk menggemokkan badan. Owh. Abaikan aktiviti menaikkan berat badan aku.

Semalam tengah syok-syok dok melayan citer gossip girl,tiba-tiba hp burok aku menjerit ada mesej masuk. Maxis hantar mesej yang berbunyi : Bermula 15/9/2011, sebanyak 6% cas cukai akan dikenakan. (Lebih kurang macam tue la ayat dia) What the fish???


 Lepas nie kalau topup RM10 bayar RM10.60. Adoii come on la. Kalau 10 kali topup RM10 dah rugi RM6, boleh beli topup RM5. Susah la macam nie. Apa citer? Prepaid tue untuk orang tak berkemampuan nak pakai postpaid macam aku. Tapi bila dah kena 6% cukai, baik aku pakai line pulak kan. Alahh. Susah-susah kita guna public phone. 

Sebelum 15hb aku nak beli topup banyak-banyak. Buat stock. Maklumla duit raya banyak lagi, boleh la beli topup extra. Bila dah xde stock aku nak guna PUBLIC PHONE. 

p/s: Aku bebai dengan situasi barang naik. 


7 comments:

  1. @ungu - tau xpe...moh la kita pakat2 guna public phone.... :)

    ReplyDelete
  2. dah beli stok dah.. kita pakat2 pkai dg lah... msg free jer.. sume pun kita pkat wat family plan.. amacam idea??

    ReplyDelete
  3. @farahin - orait gak tue...masihh belom terlambat utk tukar plan... :)

    ReplyDelete
  4. tak tau nak naik ape.. last2 topup jd sasaran.. :)

    ReplyDelete
  5. mmg gn public phone la nampaknye..hehe
    btw,love gossip girls..:)

    ReplyDelete
  6. @isma - 2 la pasal...kesian la kt student yang guna prepaid.. :(

    @nadzirah - lps nie ramai student kt asrama berpusu-pusu ke public phone sbb nak tpon parents n bf/gf... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...