Tolonglah Move On

Assalamualaikum.

Hello readers. Agak lama tak update blog, terasa kekok plak nak start cerita.



Kali nie aku nak bercerita pasal ex gf/bf yang tak boleh move on lepas break-up. Susah bila berhadapan dengan diorang yang tak boleh terima hakitkat yang ex gf/bf diorang dah ada someone else. Kalau setakat merayu-rayu kat laki/pompuan tue supaya balik ke pangkuan diorang boleh tahan jugak lagi, tapi kalau sampai dah tahap "psycho" pi serang kekasih baru ex gf/bf diorang tue memang agak keterlaluan la kan. Aku paham perasaan korang yang kehilangan  orang yang pernah korang sayang, tapi c'monlah bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.


Lagi satu, tak payah la sampai nak malukan diri sendiri depan orang ramai, pi serang ex gf/bf korang yang tengah dating ngan kekasih baru diorang. Malu weh. Kalau rasa tak puas hati sangat bawak bincang elok-elok kat kedai kopi. Tapi rasanya kalau dah berbincang pun ex gf/bf korang still nak move on dengan kekasih baru diorang, memang dorang dah tak nak kat korang la tue maksudnya. Dah takdak jodoh korang. Lagi sekali aku cakap, "bunga bukan sekuntum. kumbang bukan seekor" so susah apa, pi cari yang lain la. Mana tau kot-kot dapat yang lagi handsome atau hot dari yang dulu. 



Kalau ye pun marah jangan la sampai membunuh.


p/s: Semua masalah ada penyelesaian. 





Tolonglah Move On Tolonglah Move On Reviewed by Migha on 3:25 PM Rating: 5

6 comments:

  1. nak hafal doa tu la...... slalu sgt mrh skg ni

    ReplyDelete
  2. aah kan pelik sungguh, malu la kalau buat mcm tu,

    ReplyDelete
  3. @emy - silalah.. :)

    @opieneon - 2 la pasal...kita yang tengok plak terasa malu...

    ReplyDelete
  4. ish2.. pemikiran cetek btul., buat malu je.

    ReplyDelete
  5. hmm aku nye ex trpaksa kmbali ke ex dia sbb ex dia trlalu push dia tu come back.. n aku just let her go~!

    ReplyDelete
  6. @ieyza - sokong ngan awk...mmg buat malu kaum jee...

    @zuan - yg 2 la seeloknya.... :)mana tau dapat yg lebih baik nnt..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.