Pasangan Pilihan

Assalamualaikum.

Hello readers. Agak lama Myra menyepikan diri. Merajuk dengan dunia blogging yang semakin kejam. Tipu jer. Actually 3 weeks ago bb Myra kena barred sebab dah 2 bulan tak bayar. Hahaha guna pandai bayar tak reti. :)

Aktiviti sebelum dan selepas konvo semua dah settle. So sekarang ada banyak masa untuk terperuk depan lappy update blog sambil cari kerja. Btw ada jugak 2 3 orang kawan Myra yang bercadang nak mendirikan masjid lepas officially bergelar graduan. Tahniah kepada diorang. :)


Cakap pasal kawen nie of coz kita nak kawen ngan pasangan pilihan kita. Setiap orang mempunyai taste and pilihan yang berbeza-beza. Teringat zaman Myra masih lagi di bangku sekolah. Kalau orang tanya macam mana ciri-ciri husband yang Myra nak dengan lajunya Myra akan cakap mesti la kena ada 3C. Apa 3C tue??

1- Career


Sangat penting bagi seorang perempuan untuk memilih lelaki yang mempunyai pekerjaan yang tetap. Bukan nak demand, tapi diorang yang bakal tanggung makan pakai kita dan anak-anak. 

2- Cash


C yang kedua ialah cash. Tak perlu la duit berkepuk-kepuk baru nak kawen. Cukup sekadar dapat bayar duit hantaran and dapat menampung hidup lepas dah kawen. Kalau takde cash macam mana korang nak kawen? Iye dok?

3- Cars/Condo



C yang terakhir nie bagi Myra tak berapa nak penting sangat. Kalau ada alhamdulilah. Kereta tue tak perlu la kereta mahal-mahal yang mampu membuat mata setiap manusia terbeliak setiap kali meluncur  laju atas jalan. Dah ada kereta kancil pun memadai dah. Macam tue jugak dengan Condo atau rumah. Tak perlu yang mewah.

Bunyinya macam Myra nie seorang yang tersangat demand kan?? Bak kata ayah Myra kita kalau nak pilih calon biarlah yang boleh sara kita, takkan kita nak sara dia plak. Btw Myra tak memilih dalam soal pasangan nie asalkan dia kuat pegangan agama, hormat orang tua, tahu jaga hati pasangan dia dan orang lain dan jugak tahu tanggungjawab dia tue dah memadai. Soal rupa paras semua tolak tepi. Tapi kalau boleh nak sidia lagi tinggi dari Myra.

Semoga korang berbahagia dengan pasangan pilihan korang.. :)


Pasangan Pilihan Pasangan Pilihan Reviewed by Migha on 11:05 PM Rating: 5

8 comments:

  1. fuh nak kena sediakan semua tu dulu. rumah da ada, kereta lom ada, keja lom tetap.caash ada la sikit2.haha

    ReplyDelete
  2. @PM- hahaha... yang tue bukan wajib ada laa...mana tau bkal isteri awk lebih bertimbang rasa dari myra... :)

    ReplyDelete
  3. owwhhh... 3C??
    hahah...agak demand disitu... :)

    ReplyDelete
  4. congratulation dah konvo! :D

    Lelaki idaman? hihi. kalau nak listkan memang panjang nanti. so cukup berpendidikan, agama, kewangan stabil. dah boleh kawen. yea! hihihi

    ReplyDelete
  5. @zikry - aikk demand ke??mana ada untuk kesenangan hidup di masa hadapan laa..hehehe.. :)

    @rainyscream - thax....yerr..nak cari lelaki idaman mmg susah..bukan boleh tangkap muat je... :)

    ReplyDelete
  6. ye,, betul2.. lelaki yg dah cukup semua tu la baru perfect. hee..

    akk bile nk kwen lak..? hekhek

    ReplyDelete
  7. @ieyza - heheh...baru terjamin kan...nk kawen??akk calon pun xde dik... T_T

    @kak am - dah ada calon lettew... :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.