Follow Us @myr_amyra

Saturday, December 31, 2011

Pahit Manis 2011

6:33 PM 7 Comments
Assalamualaikum.

Hello readers.
Tinggal lagi berapa jam je 2011 akan melabuhkan tirainya and tomorrow we'll start a new day with new calender. Syukur alhamdulilah 2011 memberi banyak kenangan manis and pahit pada Myra.

Tahun 2011 banyak mengajar Myra benda-benda baru. Awal 2011, Myra still bergelar final year student and practical student kat salah satu company perumahan kat SP. Waktu nie memang banyak benda Myra belajar. Pahit manis ditindas sebab perbezaan kaum, dimarah atas kesalahan yang Myra tak buat, and macam-macam lagi la. But all those bad things jadikan Myra kuat, yela bekalan untuk alam pekerjaan nanti. And pada masa yang sama Myra berbangga dengan diri Myra sebab berjaya menyiapkan thesis in order to complete my study. Koya. Macam dia sorang jer buat thesis.



Lepas habis praktikal and settle thesis, Myra banyak habiskan masa duduk rumah. And this year was my first year attend "job interview". 1st job interview Myra dekat recycled based company and post yang Myra apply  waktu tue Marketing Exec. Dapat keje tue tapi Myra terpaksa tolak sebab Myra tak selesa dengan working environment. And I've got my driving license. Haha. Orang lain umur 20 dah ada lesen memandu. :)



Tahun 2011 jugak banyak mengajar Myra soal hati, perasaan and cinta. For the first time Myra kena serang dengan seorang perempuan sebab rampas boyfriend dia. Dekat shopping complex pulak tue. Mana la Myra tau yang laki tue dah ada girlfriend sebab dia sendiri mengaku yang dia single. Lepas insiden tue Myra takde senang-senang nak percaya kat orang. Takot kena serang lagi. :)



And 2011 jugak my sweetest year sebab Myra dah berjaya tunaikan hasrat mak ayah Myra yang nak tengok anak diorang nie pakai jubah konvokesyen, terima segulung ijazah dari NC. Syukur alhamdulilah impian Myra nak menggenggam segulung ijazah dah tercapai. 



2011 pergi dengan 1001 memori. Apa yang terjadi kita jadikan kenangan dan pengajaran. Semoga 2012 memberi sinar baru dalam hidup Myra and jugak korang dan semoga 2012 lebih baik dari tahun sebelumnya. :)


p/s: Rasanya nie entry paling panjang yang Myra pernah buat.


Tuesday, December 27, 2011

Chatbox baru gantikan Shoutmix

2:16 PM 4 Comments
Assalamualaikum.

Hello readers,
Semua orang dah sedia maklum yang Shoutmix dah nak mula kenakan bayaran start next year. Myra mulanya agak sedih sebab terpaksa delete shoutmix yang dah "cun-mercun" tue. But now Myra dah ada chatbox yang lagi Boogy Da Vass lagi. Hahaha. Thax to pok cik Feroz yg HENSEM sebab dia dah memperkenalkan chatbox yang baru nie kepada Myra. 


Nie chatbox baru myra. Amacam cun tak. So lepas nie senang la bagi dorang yang suka blogwalking and nak tinggalkan jejak kat blog Myra kan. :)

Sekali lagi myra nak ucapkan ribuan terima kasih kat pokcik Feroz. Kepada korang yang nak ada chatbox yang "cun-mercun" nie boleh la terjah http://www.fibox.ws/


Sunday, December 25, 2011

Entry New Year yang Ter"advance"

9:26 PM 1 Comments
EAssalamualaikum.

Hello readers. Its been a long-long time since Myra update blog kan. Well seriusly mood blogging kelaut. But I dont have to worry, takde sape pun nak baca blog sampah aku nie kan. Bukan apa, banyak sangat menda yang menyerabutkan kepala otak nie sampai terpaksa privatekan blog nie kejap. 

Goodbye

Welcome


Kejap je tahun 2011 dah nak melabuhkan tirai. Amacam? Azam tahun nie semuanya dah tercapai ke atau ada yang masih belum tercapai? Alhamdulilah semua azam Myra dah tercapai, cuma wishlist untuk tahun nie still tak dapat nak tunaikan. Kena postpone to next year la jawabnya. 

Ok la. Got to go. Later Myra update lagi. You guys take care. Miss ya. :)

p/s: Semoga tahun 2012 memberikan sinar baru dalam hidup kita semua. Opss. Entry new year terawal sikit.