Pahit Manis 2011

6:33 PM

Assalamualaikum.

Hello readers.
Tinggal lagi berapa jam je 2011 akan melabuhkan tirainya and tomorrow we'll start a new day with new calender. Syukur alhamdulilah 2011 memberi banyak kenangan manis and pahit pada Myra.

Tahun 2011 banyak mengajar Myra benda-benda baru. Awal 2011, Myra still bergelar final year student and practical student kat salah satu company perumahan kat SP. Waktu nie memang banyak benda Myra belajar. Pahit manis ditindas sebab perbezaan kaum, dimarah atas kesalahan yang Myra tak buat, and macam-macam lagi la. But all those bad things jadikan Myra kuat, yela bekalan untuk alam pekerjaan nanti. And pada masa yang sama Myra berbangga dengan diri Myra sebab berjaya menyiapkan thesis in order to complete my study. Koya. Macam dia sorang jer buat thesis.



Lepas habis praktikal and settle thesis, Myra banyak habiskan masa duduk rumah. And this year was my first year attend "job interview". 1st job interview Myra dekat recycled based company and post yang Myra apply  waktu tue Marketing Exec. Dapat keje tue tapi Myra terpaksa tolak sebab Myra tak selesa dengan working environment. And I've got my driving license. Haha. Orang lain umur 20 dah ada lesen memandu. :)



Tahun 2011 jugak banyak mengajar Myra soal hati, perasaan and cinta. For the first time Myra kena serang dengan seorang perempuan sebab rampas boyfriend dia. Dekat shopping complex pulak tue. Mana la Myra tau yang laki tue dah ada girlfriend sebab dia sendiri mengaku yang dia single. Lepas insiden tue Myra takde senang-senang nak percaya kat orang. Takot kena serang lagi. :)



And 2011 jugak my sweetest year sebab Myra dah berjaya tunaikan hasrat mak ayah Myra yang nak tengok anak diorang nie pakai jubah konvokesyen, terima segulung ijazah dari NC. Syukur alhamdulilah impian Myra nak menggenggam segulung ijazah dah tercapai. 



2011 pergi dengan 1001 memori. Apa yang terjadi kita jadikan kenangan dan pengajaran. Semoga 2012 memberi sinar baru dalam hidup Myra and jugak korang dan semoga 2012 lebih baik dari tahun sebelumnya. :)


p/s: Rasanya nie entry paling panjang yang Myra pernah buat.


You Might Also Like

7 dah "bash" Myra

  1. hehe..nad pon dapat lesen memandu umur 23..lagi tua kan??:D

    p/s :: sama2..:)

    ReplyDelete
  2. kenangan tu indah untuk dikenang kan....=D

    salam kenal dari nini =D

    ReplyDelete
  3. jual cili smbil blogwalking , follow sini , hope sudi bg tunjuk ajar utk sy ye ^^

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Followers