Follow Us @myr_amyra

Monday, November 12, 2012

"KAWAN vs KEKASIH"

12:28 AM 5 Comments
Asslamualaikum.

Hello Readers.

Baru Myra perasan asal update blog je mesti cite pasal cinta, asal cite pasal cinta je mesti update blog. Ahh lantaklah. Actually kali nie pun ada kaitan pasal cinta jugak. Myra harap korang tak boring. :)

Kali nie Myra nak bincang pasal "KAWAN vs KEKASIH". Antara kawan and kekasih which one would be your priority? Bagi Myra depends pada situasi, ada situasi yang perlu kita utamakan kawan and begitulah sebaliknya.




Situasi 1
Roomate korang merangkap BFF(Best Friend Forever) tengah piyed pain plus migrain. Kiranya tengah sakit tahap kritikal la. And at the same time, incik "Buaya-friend" korang ajak dating tengok wayang cite Breaking Dawn P2 and esok dia dah kena balik KL. Korang memang nak sangat tengok cite tue dengan "Buaya-friend" korang. So korang terpaksa buat pilihan samada nak tinggalkan bff korang yang tengah sakit kritikal sorang-sorang kat bilik or terpaksa cancel dating ngan incik "Buaya-friend" and berfikir bila pulak korang boleh jumpa "Buaya-friend" memandangkan korang nie in LDR( Long Distance Relationship). Haa, waktu nie la korang terpikir nak ada Poket Doremon tak pun teknik Pembahagi Bayang Naruto tue kan??

Situasi 2
Tinggal lagi 3 hari sebelum percutian korang dengan kawan-kawan korang. Percutian yang memang korang nanti-nantikan. Dah bertahun plan nak ke Universal Singapore. Tiket semua dah siap beli, hotel dah booked. Tetiba korang dapat panggilan yang orang yang paling rapat dengan incik "Buaya-friend" korang meninggal dunia. And incik "Buaya-friend" korang sedih sangat sampai dia rasa macam separuh jiwa dia pergi. Dia perlukan someone untuk pulihkan semangat dia. So, sekali lagi korang terpaksa buat pilihan, kali nie korang terpaksa burn duit tiket flight, or korang akan pergi enjoy dengan kawan-kawan korang tinggalkan sidia.

So, apa yang korang nak buat? Kalau Myra dalam Situasi 1, Myra akan utamakan kawan sebab bagi Myra "there's always next time" risau pulak nak tinggalkan kawan yang tengah sakit tahap kritikal tue, takot nanti kalau apa-apa terjadi kita pulak yang dipersalahkan. Dalam Situasi 2, Myra akan pilih untuk tak pergi holiday walaupun tiket dah beli. Rasanya sidia sangat memerlukan orang yang dia sayang disisi dia untuk pulihkan semangat. Nanti bila semangat dia dah ok suruh dia ganti balik duit tiket and hotel yang dah booked tue. Ahahaha. Jahatnya Myra.

Lain orang lain pendapat dia. But for me, as long as Myra belum bergelar isteri yang sah Myra still ada hak untuk utamakan kawan berbanding "Buaya-friend". Why? Sebab dia belum tentu lagi akan jadi suami Myra.


"Buaya-friend" kalau sebulan tak contact (tak mesej and call langsung) mesti kita rasa macam we're nothing to them. Ala macam gantung tak bertali laa so, at that time mesti kita pun frust and think that relationship tue dah over. But bila kawan kita tetap akan anggap dia kawan walaupun dah bertahun tak contact. Betul tak? Betulkan Myra kalau Myra silap.



Enough dengan ayat-ayat merapu. So apa pendapat korang? Actually benda nie dah selalu sangat orang bincangkan tapi Myra nak jugak buat entry pasal nie.

p/s: Tak sabar nak tengok Breaking Dawn Part 2. Ehhh..



Sunday, October 21, 2012

Kehilangan..

1:20 PM 15 Comments
Assalamualaikum.

Hello Readers.

Korang mesti pernah rasa macam mana rasanya bila kita hilang orang yang kita sayang kan? Well itu yang Myra tengah rasa sekarang nie. Doesn't mean dia pergi tak kembali or in other words mati. But DIA dah pergi dari hidup Myra.

Bila baca mukadimah tue, korang mesti boleh agak sape DIA tue kan? DIA yang pernah membahagiakan Myra selain dari keluarga and kawan-kawan Myra. DIA adalah insan yang bergelar lelaki. Lelaki yang pernah menjadi seorang yang istimewa dalam hidup. Dramatik pulak ayat nie.

Secaja jujur Myra akui that was a big mistake yang Myra pernah buat. Myra tak sepatutnya teruskan hubungan tue sebaik saja Myra tahu siapa dia sebenarnya. Tapi disebabkan dek keras kepala yang amat sangat Myra teruskan, ye la terasa kuat kononnya DIA tue jodoh Myra. Myra tinggalkan orang yang lebih menyanyangi Myra sebab DIA. Bodoh kan? 

Benda pun dah lepas. Myra percaya ada hikmah kenapa Allah swt temukan kami. Mungkin untuk merubah diri Myra sendiri atau mungkin juga untuk DIA supaya lebih menghargai apa yang ada didepan mata. Apa yang berlaku Myra jadikan iktibar. Soal jodoh biarlah Allah swt yang tentukan. Myra redha. 


Syukur Alhamdulilah Myra boleh terima semua nie. And Myra semakin positif dalam mengharungi liku kehidupan. Sekurang-kurangnya Myra dapat pengalaman baru. :)


Buat DIA dan KEKASIHNYA, Myra doakan semoga korang berbahagia. Yes, I admit it was my fault sebab jadi orang ketiga. And now Myra dah sedar. Myra mintak maaf. 

p/s: Setiap  yang berlaku ada hikmahnya. Allah swt takkan uji hambanya kalau dia tahu hambanya tak mampu hadapi ujian tue. :)




Monday, September 24, 2012

Alahaii IKEA Meatballs.

2:51 PM 4 Comments
Assalamualaikum.

Hello Readers.

Amacam hari nie? Masih lagi "Monday Blues" ke? Sudah-sudah la "Monday Blues" tue. 

Sebenarnya teringin  nak makan Ikea Meatballs. Adoi. Meleleh air liur terbayang meatball tue.


Nampak tak tue. Sedap kan? Nasib badan la sebab Myra sekarang nie ada kt Kedah. Rasanya macam nak terbang ke KL sekarang jugak.

Tue je nak bagitau. K bye.

p/s: Sedih tak dapat realisasikan hasrat hati nak makan meatballs tue. 

p/s/s: Confirm korang bengang ngan entry nie kan?





Friday, September 21, 2012

Short entry

1:49 PM 3 Comments
Assalamualaikum.

Hello Readers.

Sebenarnya Myra rasa kekok, maklumla dah lama sangat tinggalkan blog sampah nie berhabuk. Tak tau nak mula dari mana. But I will try my best.

Alhamdulilah Myra dah fully recover dengan "love problem" yang Myra faced in last entry. I have to move on right? And now I'm back. Harap-harap still ada orang yang sudi nak baca blog sampah nie.

That's all. wait for my next entry. Myra ingat nak rombak balik bloglist Myra and nak kembali blogwalking.
Have a nice day ya.

xoxo




Sunday, May 20, 2012

BestFriend - Couple??

11:16 PM 7 Comments
Assalamualaikum.

Hello Readers.

Tudiiaa. Baru je lepas update dengan short entry. Now ada pulak entry baru. Just a simple entry untuk Myra luahkan perasaan and also bertukar-tukar pendapat. Tue pun kalau korang sudi nak bagi pendapat la kan. Blog sampah macam nie sapa nak baca kannn???

BTW Myra sangat-sangat kecewa plus sedih. The things happen about a month ago.
Begini ceritanya.

Myra was deeply in love with a guy. Let just name him as Mr A. Kitorang kenal for quite a long time, dalam 5 tahun ada la kot, and we just declare as a couple bulan January 2012. Everything was ok sampai la satu masa dia buat confession yang dia fall for another girl. And apa yang Myra paling terkejut, that girl is Mr A's bestfriend. Kawan yang sangat baik. Sampai hati dia kan?



Myra try to move on but I cant. Tak boleh nak gambarkan macam mana perasaan Myra dengan kata-kata.
Ada some of kawan Myra cakap dorang takkan lama and one fine day Mr A akan balik dekat Myra. Tapi sampai bila Myra nak tunggu? Kann??



Enough citer sedih. Myra nak tanya korang boleh ke bestfriend jadi couple. And would it last foverer? Tapi kalau dah memang jodoh diorang xde yang boleh halang kan.. :)

Jom share pengalaman and pendapat korang.  :)




Welcome Back Entry

10:19 PM 3 Comments
 Assalamualaikum.

Hello Readers.

Its been a long time since Myra update blog sampah nie kan? Seriously Myra sangat-sangat rindukan blogging.  
Well, this will be a first entry before Myra kembali aktif blogging.

So you guys out there. Wait for next entry.

Miss you guys so much.