..::Pengikut Setia::..

Sunday, October 21, 2012

Kehilangan..

Assalamualaikum.

Hello Readers.

Korang mesti pernah rasa macam mana rasanya bila kita hilang orang yang kita sayang kan? Well itu yang Myra tengah rasa sekarang nie. Doesn't mean dia pergi tak kembali or in other words mati. But DIA dah pergi dari hidup Myra.

Bila baca mukadimah tue, korang mesti boleh agak sape DIA tue kan? DIA yang pernah membahagiakan Myra selain dari keluarga and kawan-kawan Myra. DIA adalah insan yang bergelar lelaki. Lelaki yang pernah menjadi seorang yang istimewa dalam hidup. Dramatik pulak ayat nie.

Secaja jujur Myra akui that was a big mistake yang Myra pernah buat. Myra tak sepatutnya teruskan hubungan tue sebaik saja Myra tahu siapa dia sebenarnya. Tapi disebabkan dek keras kepala yang amat sangat Myra teruskan, ye la terasa kuat kononnya DIA tue jodoh Myra. Myra tinggalkan orang yang lebih menyanyangi Myra sebab DIA. Bodoh kan? 

Benda pun dah lepas. Myra percaya ada hikmah kenapa Allah swt temukan kami. Mungkin untuk merubah diri Myra sendiri atau mungkin juga untuk DIA supaya lebih menghargai apa yang ada didepan mata. Apa yang berlaku Myra jadikan iktibar. Soal jodoh biarlah Allah swt yang tentukan. Myra redha. 


Syukur Alhamdulilah Myra boleh terima semua nie. And Myra semakin positif dalam mengharungi liku kehidupan. Sekurang-kurangnya Myra dapat pengalaman baru. :)


Buat DIA dan KEKASIHNYA, Myra doakan semoga korang berbahagia. Yes, I admit it was my fault sebab jadi orang ketiga. And now Myra dah sedar. Myra mintak maaf. 

p/s: Setiap  yang berlaku ada hikmahnya. Allah swt takkan uji hambanya kalau dia tahu hambanya tak mampu hadapi ujian tue. :)




15 comments:

  1. we are allow to make mistake. learn & move on. most important, be strong :)

    ReplyDelete
  2. sabar la ye..
    mungkin tuhan nak bg yang lebih baik..

    ReplyDelete
  3. pengalaman itu yg akan mematangkan kita...life must go on :)

    ReplyDelete
  4. be strong dear. Allah keeps someone better for u, have faith in HIM :)

    ReplyDelete
  5. Alamak. Sedih. Cuba kembali kepada lelaki yang mencintai myra dulu. Huhu. Bab cinta ni aku memang rasa touching lah. Hehe.

    ReplyDelete
  6. Dalam bercinte macam2 jenis ade, so, myra kena take it sebgai pngalamn dn pengajaran :)btw,singgah

    ReplyDelete
  7. mmg sedih tapi.tapi kena redha jelah. jgan sedih2. kuatkan semangat. panjang lagi perjalanan kita

    ReplyDelete
  8. pengalaman hidup... cinta tu bertukar ganti je sampai kite jumpe yg betol2 jodohnya... kecewa tu skejap je.. ape ade hal... :P

    ReplyDelete
  9. blm prnh. tp berjauhn dr org yang d syangi prnh, jauh dr mak ayah..rsa mcm tak snggup..

    ReplyDelete
  10. slalu jadi.. tapi senyum palsu je mampu bagi :)

    ReplyDelete
  11. heyy dear.. x mo sedey lgi k.. just chill.. ade someone better kat luar sane.. shera tahu macam mane myra rase skrg ni..

    dah pernah alami nyer pon.. take time k..

    ReplyDelete
  12. keep calm and follow ur heart.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...