Follow Us @myr_amyra

Sunday, September 13, 2015

Realiti Zaman Sekarang...

3:01 AM 2 Comments
1)  Member mesej ajak lepak, malam minggu la katakan. OK semua pakat bersetuju. Sampai kat tempat kejadian, kau "belek" Iphone kau, dia sibuk dengan tab dia, aku tenung hp aku.. Sudahnya yang kedengeran cuma bunyi cengkerik.. Krikk Krikk Krikk..



2)  Aku pergi kenduri, bilamana majlis kenduri sederhana dan ala kadar, aku terdengar ada mulut jahat berkata "Nie mesti takde bajet, tue yang buat majlis kecik je". Bilamana aku ke majlis kenduri yang grand, mewah dan kemain besar majlisnya, terdengar pulak "Ala ini nak tunjuk yang dorang nie banyak duit. Kan bagus kalau bersederhana". Jadah...

3)  Takde lagi budak-budak main gasing, guli, teng-teng, rounders. Yang ada skang sibuk main Candy Crush, Subway Surfers, GTA dan segala macam video games. Tak fun langsung. Cuba bawak bersosial dan berkawan sikit.


4)  Semua kerja kau jadi mudah sebab adanya internet. Dengan internet kau boleh shopping online, tak payah kau susah-susah keluar rumah beratur panjang dekat kaunter bagai. Kau jugak boleh google je assignment yang lecturer kau bagi semalam. Copy & Paste. Taadaaaa siap, esok boleh hantaq.

5)  Bila yang cerdik nampak macam orang bodoh, tapi yang sebenarnya bodoh nampak seolah-olah cerdik pandai hanya sebab si bodoh kaki kipas. 

Malas nak pikir lagi. Kbai.