Follow Us @myr_amyra

Thursday, April 7, 2016

Bila Nak Kawen????

8:44 PM 0 Comments

Assalamualaikum.

Actually dah lama sangat entry nie dok dalam draft. Malas nak habiskan. Takde mood.

Bukak facebook tengok orang tue upload gambar tunang, orang nie upload gambar kawen, member sekolah rendah upload gambar anak. Aku? Hanya mampu like dan berhuhuhu. 

By the way sejak umur dah melebihi 25 tahun nie banyak sangat benda yang dirasakan sensitif. Paling sensitif sekali kalau soal "KAWEN". Kalau orang dok tanya soal kawen nie dari mood elok terus muka boleh jadi panjang. Boleh bawak gaduh ooii..



Well, sape yang tak nak kawen kan? But kadang aku rasa dekat sini perlu adanya sensitiviti sebelum ko nak tanya soalan "Bila nak kawen?" dekat someone. Bukan apa kita tak tahu apa masalah yang dorang alami.

Macam aku sendiri, dah berbuih ekceli nak jawab soalan nie sampaikan aku rasa aku buat muka bosan bila ada orang tanya. Bukan nak kurang ajar tapi agak kurang ajar bagi orang yang bertanya soalan macam tue. You definitely don't know what their problems are. 

Tue tak cerita lagi dengan family bakal pengantin perempuan letak hantaran tinggi, adik-beradik, sedara-mara nak buat majlis grand dan macam-macam lagi la. But apa yang aku nampak and boleh simpulkan the major problem is "DUIT". 

Just because kau nak please orang kau terpaksa tanggung hutang berpuluh ribu. Bertabahlah yer. 

Congratulations on spending two years' salary on a wedding to entertain 500 people you don't even know.

P/S : Migha dah nak kawen.. Kbai.. :p