Follow Us @myr_amyra

Wednesday, April 12, 2017

Must Have Lace Fashion.

4:29 PM 5 Comments
Assalamualaikum.

Pernah dengar tak "LACE"? Kaum hawa mesti tau kan lace tu apa? Alaaa Lace tu kain renda yang selalu orang pakai untuk buat baju pengantin tu. I'm sure most of women love them.


Kalau nak tahu, lace nie ada element of innocence, feminine and purity. Sebab tu kalau kita tengok baju ber"lace" kita akan rasa macam girlish sangat kan? Tapi tak semua lace fashion tu cantik untuk semua orang. So kalau nak tahu what are the top must-have lace fashion item, sit back and read till the end.

1. Lace Dresses
Lace dresses sesuai kalau nak pergi keje or tea parties. Kalau ada special date, nak keluar dating memang sesuai sangat pakai lace dresses nie. Selain dari dress, baju kurung lace pun cantik tauu.

2. Lace Shoes
Haaa.. Selain dari dress, kasut sekarang nie pun dah pakai lace. Dari high heels sampai la ke Ballerina flats, ade je pattern yang menggunakan lace. Selalunya kasut lace nie sesuai digandingkan dengan outfit berwarna pastel. Instead of simple nudes high heels or white sandal, why not go for something more delicately feminine to walk in. By the way, Migha sekarang nie memang tengah mencari lace high heels untuk majlis akad nikah nanti. 😍

3. Lace Tops
 
Selain daripada dress, baju kurung or kasut, ada jugak lace tops yang korang boleh beli untuk tambahkan koleksi korang. Banyak yang cantik yang boleh digayakan dengan pelbagai gaya. Pakai dengan jeans, skirts, shorts or pallazo pants. Haa nampak sophisticated gittew.

Pilih warna kesukaan korang and flaunt your soft feminine side to the people around you. For sure korang akan tampil lebih menarik dan ladylike. 

Interested to get these soft look of lace fashion pieces, check out ZALORA lace for woman online fashion items from various well-known brands available.

Pssttt.. Raya dah nak dekat kan? Boleh la dapatkan baju kurung lace dekat ZALORA. Cantik-cantik semuanya.

 
Selamat mencuci mata.. 😘