Follow Us @myr_amyra

Wednesday, June 7, 2017

Tips: Clear Space on iPhone

Assalamualaikum.

Ramai member Migha yang selalu merungut storage dah nak full bila pakai iPhone. Ye la space 16gb, gambar saja dah berapa GB. Ditambah pulak apps yang pakai banyak storage. Walaupun ada segelintir yang label iPhone dengan 16gb space nie dah tak relevan tapi iPhone 6s kebawah masih ada storage space yg 16gb. 

Kalau korang rajin google "How to free space on iPhone" kebanyakkan web akan suggest korang cara-cara kat bawah:-

1. Update to latest IOS.
2. Delete apps yang korang tak perlukan.
3. Delete dan reinstall apps yang gunakan space yang banyak. Contohnya Facebook dan Instagram.
4. Download Spotify instead save your own favorite songs dalam iPhone.
5. Spring clean message/ notes/ gallery.

Cliche kan tips kat atas tu. Migha terjumpa 1 apps yang dapat bantu korang yang ada masalah storage tak cukup nie. 

TAAAADAAAAAA!!!!!

 
Magic Cleaner. Korang boleh cari dekat Apps Store yer.

 

Apps nie memang sangat-sangat recommended sebabnya dia membantu korang clear cache data tanpa uninstall Facebook or Instagram. Jadi la daripada korang nak guna data nak reinstall balik apps kan. Kehkehkeh.

Kalau rasa tak berjaya jugak, try log out Facebook bila tak digunakan dan clear search history dekat Instagram. Jangan lupa clearkan jugak data usage korang dekat Twitter tu.

 

Tue je kot setakat nie. 

Byeeee.


3 comments:

  1. IQ xpkai ipong, IQ pakai samseng je. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Pakai samseng senang boleh insert sd card lain.

      Delete
  2. Cantiknye blog Migha.... Hehehe... Kite slalu clean phone guna battery punye apps

    ReplyDelete