My New Jam : Ratu

by - 11:54 PM

Assalamualaikum.

Hello Readers.

Sejak 2 3 menjak ni, aku memang selalu melekat dengan earphone aku. Especially time nak pegi kerja dengan balik kerja. Maklumlah sekarang nie kena keluar awal pergi kerja naik tren sebab Mr. D dah tak menGrab. So, dah menjadi rutin bila turun kereta or nak keluar dari office, telinga terus sumbat earphone. Benda nie tak pelik pun sebab orang lain pun buat, especially bila berseorangan naik public transport. Yang akan jadi pelik dan annoying bila kau pakai earphone tapi volume kuat sampai pakcik yang duduk selang 2 seat dari kau pun boleh dengar lagu Boombayah kau tu. Hiks~ So please make sure volume tu tak terlalu kuat, takut menggangu orang lain pulak.

Kalau yang kenal aku dari zaman UiTM lagi, confirm korang tau aku memang suka sangat dengan Faizal Tahir. Kau sebut je lagu apa, semua aku tau. Haha. Rasanya dalam sebulan lepas dia release lagu baru RATU. Dan lagu tu sangatlah, sedap. Btw takde pun lagu Faizal Tahir yang tak sedap. Aku puji bukan sebab aku minat gila dengan Faizal Tahir tapi lagu tu memang sedap. Kalau tengok reaction video, rata-rata memang puji lagu nie dengan vocal dia.

Dan yang menjadikan aku lebih suka lagu nie sebab Mr. D menyanyi dan dia cakap this is for you. Ouch~ Sis terharu. Enough with the gedik part.


Lirik Lagu RATU
*Lirik ihsan Google

Mungkin tiba sudah masa
Untuk 'ku bicara
Mungkin tiba sudah waktu
Untuk kamu tahu
Lama sudah 'ku sembunyi
'Ku simpan sendiri
Kuharap kau memahami
Bila kau ketahui
Maafkan aku tak termampu
Membohongi lagi diriku
Tiada yang lebih aku mahu
Selain mu
Jadi ratu hidupku
Maaf aku tak mampu
Menyakiti lagi diriku
Tiada yang lebih aku mahu
Hanya kamu
Jadi ratu hidupku
What if I had never met you
What if I
What if I had never met you
What if I
Sungguh tak aku sedari
Waktu yang berlalu
Berlalu pergi denganmu
Tinggalkan diriku
Kuakui sesungguhnya
Aku telah jatuh
Dan tak pernah kurasai
Sakit yang begini
Maafkan aku tak termampu
Membohongi lagi diriku
Tiada yang lebih aku mahu
Selain mu
Jadi ratu hidupku
Maaf aku tak mampu
Menyakiti lagi diriku
Tiada yang lebih aku mahu
Hanya kamu
Jadi ratu



p/s - aku tengah menaip sambil dengar RATU

p/p/s - Blackpink in your Areaaaaa...


You May Also Like

3 dah "bash" Myra

  1. suka juga dengan lagu-lagu faizal tahir ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Semua lagu dia sedap. Migha suka bila dia speaking.

      Delete
  2. Wahh juju pun peminat Faizal Tahir, ratu ni belum dengar lagi...thanks sharing video tu layannnnn kt my big earphone hehe

    ReplyDelete