Jangan Malu untuk Mengaku SINGLE..

assalamualaikum...
agak lama gak aku tak mengupdate blog aku nie...
actually takde idea ape yg nk diupdatekan...
pastu ditambah plak ke'busy'an yang melampau disebabkan oleh keje-keje kat ofis dan thesis yg blom lg siap..
skang nie aku nak lupakan sal thesis ngan keje-keje aku...
so, back to tajuk asal...

semalam tengah dok borak-borak ngan membe baik aku nie..
tiba-tiba......

SIPOLAN : weh myra....wanna know sumthing??

MYRA : wat3??
              (bertanya ngah penuh semangat)

SIPOLAN : huaa...aku dah clash....

MYRA : eh ok la tue...lagipun boyfie ko tue...eh silap ex-boyfie ko 2 bukan baek sangat pun...

SIPOLAN : malu la weh....ye la...member yang lain sume dah ada boyfie...siap nak tunang bagai...

MYRA : ngok ngek...sengal menda nie pon ko nak malu kew???

SIPOLAN : yer arr...sebelum nie ada budak kene bahan sebab dia single....

MYRA : @#$*&
               (terdiam jap)

ayarkkk....
macam nie punya orang pun ada ke??
boleh plak nak bahan orang sebab dia single...
ayooo...
tak perlu la...
kalo  single pun korang tetap orang jugak..
bukan kata kalo korang single korang berubah jadi beruang ke ikan kaloi ke...
dorang yang dh ada couple or pasangan tu pun tetap sama cam orang yg single...
takde beza pape pun...
cuma dorang nie dapat kasih sayang dr pakwe/makwe dorang..
tp yang single pun still dapat kasih sayang gak...
kasih sayang mak, ayah and adik beradik dorang...

so, aku rasa tak perlu la kita nak rasa malu kalo kita nie still single...
still single bukan sebab takde orang yang nak kat kita...
tapi salah satu sebab kenapa orang tue still single mungkin dia mencari yang sesuai ngan dia...
so after this kalo ada orang yang cuba bahan korang sebab korang single...
cakap kat dia...
SO WHAT IF I'M SINGLE??
ada aku kacau hidup korang???

p/s: aku dengan bangganya mengaku aku masih single dan tak desperate....
sapa still single angkat tangan....


Jangan Malu untuk Mengaku SINGLE.. Jangan Malu untuk Mengaku SINGLE.. Reviewed by Migha on 10:42 AM Rating: 5

7 comments:

  1. okey, aku setuju
    mcm malu tak bertempat lak tok ngaku single

    tp ada org lak

    xsegan silu heboh status diri
    lebih 36kali sebulan

    ReplyDelete
  2. @gaban-yg tue xdapat la den nak nolong..tp x xboleh blah 2...klo single kene bahan....

    ReplyDelete
  3. Single ke couple ke, tak perlu nak heboh satu dunia kan? Kalau kapel pun, cukup la sekadar dua2 pihak tahu tanggungjawab. Ni duk update status fb nak bgtau kat sume org macam die sorang je yang kapel. Naik meluat org lain bace. Hahaha~ Yang single tu pulak, tak payah la nak heboh2 sgt diri single, mcm mintak simpati ke ape ke. Semua jodoh pertemuan kat tangan Tuhan :)

    ReplyDelete
  4. @cik yana- oyeh....betul tue cik yana...klo yg coupe 2 sibuk dok conteng wall bf/gf dorg miss u la....love u la...ohohoh...semakkn wall kite jer...

    ReplyDelete
  5. ahaaa, setuju ! setuju ! saya single tak segan pon :D

    ReplyDelete
  6. @farhah-hehehe....bgus..nk malu pn biar la kne pd tempatnya...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.